Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

У Луцьку та в деканатах єпархії вшанували героїв «Небесної сотні» (уточнено, додано фото, відео)

20 лютого в обласному центрі митрополит Луцький і Волинський Михаїл відслужив дві заупокійні літії по загиблих учасниках акції протесту в Києві з нагоди річниці їх розстрілів.

Разом із духовенством кафедрального собору Святої Трійці опівдні владика відправив заупокійну службу перед могилою одного з героїв – лучанина Василя Мойсея на Меморіальному комплексі «Вічна слава», а ввечері – перед пам’ятним фотостендом на Театральному майдані.

У слові на Меморіалі високопреосвященний розповів, у чому полягає суть подвигу загиблих майданівців: «Вони загинули за правду». Архіпастир закликав кожного на мить задуматись, а чи готовий був кожен із присутніх піти з дерев’яним щитом проти куль боронити правду. Також владика висловив думку, чого прагнула і чого добилась «Небесна сотня»: вони боролися за впровадження в країні європейських, зокрема християнських, цінностей; боролись проти влади, яка, як він вважає, була дана нашому народові за попущенням Божим. Як результат, принесено жертву, щоб ми жили краще.

На цьому місці заупокійне богослужіння митрополит Михаїл очолив і 22 лютого. Поминальній відправі передувала хода, присвячена пам’яті про Небесну Сотню. Велелюдна колона рушила від Театрального Майдану після недільної Божественної Літургії в Свято-Троїцькому соборі.

Подібні заходи пройшли і в інших деканатах єпархії.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо