Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

Одностайні в головному

Волинська рада Церков (ВРЦ) «рішуче осуджує анексію Російською Федерацією двох регіонів України – Автономної Республіки Крим і м. Севастополя – внаслідок псевдореферендуму 16 березня у супроводі облудної пропаганди». Про це йдеться в заяві, підписаній 11 квітня під час чергового засідання ВРЦ.

Очільники єпархій та обласних об’єднань семи християнських конфесій закликали владу та волинян усіляко допомагати можливим біженцям з окупованих регіонів, Збройним силам України та Національній гвардії. Також церковні діячі заохочують до постійної молитви «за примноження любові, прощення ворогів та відвернення війни».

Учасники засідання, яке проходило під головуванням митрополита Луцького і Волинського Михаїла в облдержадміністрації та за участю її голови Григорія Пустовіта, також підтримали пропозицію представника Української Греко-Католицької Церкви щодо створення спільної комісії ВРЦ й ОДА, яка координуватиме всебічну допомогу постраждалим на євромайданах. Погоджено, що від ВРЦ до комісії ввійде представник головуючої конфесії, а також інших Церков за бажанням.

До Волинської ради Церков звернулася представник обласної держтелерадіокомпанії Юлія Романюк. Подякувавши владиці Михаїлу за ініціативу трансляції на телебаченні щоденної молитви за Україну о 21.00, вона запросила до участі в цьому проекті й інші конфесії. Після невеликої дискусії духовні лідери вирішили підтримати ідею. Молитовні звертання буде записано для почергового показу.

Підбиваючи підсумки дев’ятого щорічного благодійного телемарафону «Бог багатий милосердям», владика повідомив, що зібрано 121 451 грн. На ці кошти закупили побутову техніку для малозабезпечених верств населення. Високопреосвященний подякував численним жертводавцям і всім, хто взяв участь в організації заходу, зокрема: сектору у справах релігій управління ОДА, обласному державному телебаченню, облмуздрамтеатру ім. Т. Шевченка, обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

На завершення згідно з положенням про ВРЦ митрополит Михаїл передав повноваження наступному головуючого – старшому пасторові церков адвентистів сьомого дня у Волинській області Анатолієві Антонюку.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо