Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Книги

Пасії. Страсний хресний хід

Пасії. Страсний хресний хід

На Великий піст у храмах усе в темних тонах: жалобні серпанки на іконах, сумні піснеспіви, напівморок, часті доземні поклони... Правляться особливі служби: Великий канон преподобного Андрія Критського, Літургія ранішеосвячених Дарів... Серед великопісних відправ – і Пасії (Страждання), і Страсний хресний хід, що часто служаться разом. Власне, видання й містить чинопослідування (повний виклад) цих двох останніх богослужінь.

Пасії – це служба, присвячена передсмертним стражданням Христа, яку в XVII ст. впорядкував святитель Петро Могила. Друга відправа – Страсний хресний хід – новостворене богослужіння, дещо подібне на так звану Хресну дорогу, що її відправляють у Католицькій Церкві. У різних варіантах цю службу звершують і в багатьох православних парафіях, однак у нас до сьогодні вона не була усталена.

Чим особливе це видання?

  • До обох служб додано найнеобхідніші пояснення і примітки для священиків та мирян;
  • книжку можна використовувати не тільки у храмах, а й удома: домашнє читання євангельських уривків, молитов (і не лиш у Великий піст) душекорисне для кожного вірянина, особливо коли людина страждає, хворіє, у тузі чи відчаї, коли потрібно пробуджувати совість до покаяння, милосердя, любові до ворогів, коли важко нести свій життєвий хрест;
  • є нотний додаток з кількома найпоширенішими страсними піснями.

Упорядники: протоієрей Віталій Собко, протодиякон Ярослав Місюк, Віктор Гребенюк. Цензор – кандидат богословських наук Василь Лозовицький. Редактори: богословський і музичний – протоієрей Віталій Собко, літературний – Віктор Гребенюк, художній – Ірина Харитонова, технічний – Олександр Павлович. Упорядник пісень – священик Юрій Хлопецький. Керівник проекту, коректор – Юлія Спіріна.

106 с., офсетний папір, м’яка обкл. Формат А-5.

Ціна 15,00 грн.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо