Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Книги

Нова українська ікона ХХ і початку ХХІ століть. Традиційна іконографія та нова стилістика

Нова українська ікона ХХ і початку ХХІ століть. Традиційна іконографія та нова стилістика
Дмитро Степовик

Нова українська ікона ХХ і початку ХХІ століть: Традиційна іконографія та нова стилістика : монографія. – Жовква : Місіонер, 2012. – 288 с. : іл.

У монографії відомого дослідника сакрального мистецтва професора Дмитра Степовика йдеться про т. зв. нову ікону. Під цим терміном розуміють не тільки ті образи, котрі створені недавно, але й відроджені та оновлені в найважливіших рисах. Автор зупиняється на іконографії (виборі кола святих і засобах їх зображення), стилістиці, богословських основах. Ікона – не звичайний вид образотворчого мистецтва. Це таїна, сповнена глибокої духовності, зв’язку з Божественним Одкровенням, молитвами, літургійним служінням. Досліджуючи новітню ікону як витончене мистецтво, автор приділяє увагу її походженню, зв’язку з традицією. Чільне місце приділено передумовам відродження й оновлення ікони, богослів’ю, філософії та естетиці ікони, історії дослідження ікон в Україні та зарубіжжі, сучасному стану іконотворчості.

Для студентів світських та духовних навчальних закладів, митців і мистецтвознавців, духівництва і пастви, культурологів, релігієзнавців, філософів, усіх шанувальників прекрасного.

Крейдяний папір, глянцева обкл., багато ілюстроване. Формат А-4. Кольорові репродукції.

Ціна 350 грн

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо