Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Ковельський міський деканат

ВІРА, ЧИННА БУДІВНИЦТВОМ

13 липня 2007 р.

Під час хресної ходи. Світлина Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у ковельській парафії Різдва Йоана Хрестителя. Поки що громада молиться у каплиці, але має намір спорудити поруч великий храм. Тож після Літургії, у якій з владикою співслужили міський декан протоієрей Анатолій Александрук, районний декан протоієрей Іван Бонис та інше духовенство, архієрей заклав капсулу в підмурівок храму, що зводиться, зокрема, щедрими пожертвами Любові Чернецької. Ця меценатка, хоч і живе тепер у Москві, не забуває рідного міста. Їй преосвященний вручив благословенну грамоту, а настоятеля священика Андрія Басарабу нагородив наперсним хрестом.

У проповіді єпископ Михаїл зазначив, що Господь оцінює нас не за статками і титулами, а за вірою, що чинна любов’ю, за нашими добрими справами. Якою ж прекрасною в очах...

13 липня 2007 р.
ДЕНЬ КОВЕЛЯ

2 липня 2007 р.

Єпископ Михаїл вітає ковельського міського голову Сергія Кошарука. Світлина Данила ЗінкевичаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в урочистостях з нагоди дня міста Ковеля. Разом із деканом протоієреєм Анатолієм Александруком владика привітав зі святом міського голову Сергія Кошарука, подарувавши йому Біблію, а на майдані перед міською радою благословив ковельчан.

02 липня 2007 р.
У ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ

1 липня 2007 р.

27 червня в області відбулися заходи до Дня Конституції. У деяких із них взяли участь священнослужителі нашої єпархії. Зокрема, у Волинському академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка учасником обласних урочистостей був прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко, а в Ковелі у міській бібліотеці – міський та районний декани – протоієреї Анатолій Александрук та Іван Бонис.

01 липня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
ФЕОДОСІЇВСЬКІЙ ЦЕРКВІ – 100 РОКІВ

24 вересня 2006 р.

Храм Святителя Феодосія Чернігівського в Луцьку. Фото Віталія СарапінаЛуцька парафія Святителя Феодосія Чернігівського відзначила 100-ліття своєї церкви. З нагоди ювілею та храмового свята Божественну Літургію очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, обласний декан і настоятель храму протоієрей Іван Семенюк, нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес, горохівський декан протоієрей Андрій Сидор, ківерцівський декан протоієрей Олег Ткачусь, ковельський міський декан протоієрей Анатолій Александрук, намісник монастирів Святителя Миколая в Жидичині й Різдва Христового в Луцьку ієромонах Марк (Левків) та інші священнослужителі...

 

24 вересня 2006 р.
ОСВЯЧЕНО СОБОР У КОВЕЛІ

21 серпня 2006 р.

Новозбудований собор Великомученика Димитрія Солунського в КовеліУ Ковелі освячено новозбудований собор Великомученика Димитрія Солунського. Велелюдне Богослужіння з нагоди великого для Київського Патріархату на Волині свята очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили міський декан протоієрей Анатолій Александрук, настоятель собору, турійський декан протоієрей Микола Даньків, ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис і місцеві священнослужителі. До молитви долучилися ковельський міський голова Сергій Кошарук, голова Локачинської райдержадміністрації Олександр Александрук, представники громадськості.

За Божественною Літургією владика виголосив проповідь про храми Божі як особливі місця благодаті Божої, про те, яке місце вони займають у житті християнина. «Багато будов Ви можете збудувати протягом свого життя, – підкреслив преосвященний, звертаючись до присутніх, – але згадуватимуть Вас нащадки саме за те, що Ви будівничі й жертводавці святого храму цього»...

21 серпня 2006 р.
ПІД ЗАСТУПНИЦТВОМ ПЕРВОВЕРХОВНИХ АПОСТОЛІВ

14 липня 2006 р.

Єпископ Михаїл освячує капсулу й фундамент майбутнього храму Апостолів Петра й Павла в Мар’янівці Горохівського деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив архіпастирський візит до Мар’янівки Горохівського деканату, під час якого заклав капсулу у фундамент майбутнього храму Апостолів Петра й Павла. Відправляти чин освячення основи церкви владиці допомагали декан протоієрей Андрій Сидор і настоятель місцевої громади протоієрей Володимир Комарницький.

Після Богослужіння архієрей привітав парафіян із урочистою подією та закликав одностайно сприяти будівництву Божого храму.

Того ж дня преосвященний відвідав Петропавлівську парафію, що в...

14 липня 2006 р.
ДЕНЬ КОВЕЛЯ

4 липня 2006 р.

Єпископ Михаїл вітає ковельського міського голову Сергія Кошарука. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл та ковельський декан протоієрей Анатолій Александрук взяли участь у святкуванні Дня Ковеля.

Під час урочистостей владика зустрівся з міським головою Сергієм Кошаруком, подарував містові статуетку Архістратига Михаїла та виступив на урочистому мітингу. «Коли дому Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому! Коли міста Господь не пильнує, даремно сторожа чуває!» Цими словами псалмоспівця Давида преосвященний підкреслив важливість, аби місто жило й розвивалося з Божим благословенням і побажав ковельчанам ангела-хоронителя для щасливого й побожного життя в рідному місті.

04 липня 2006 р.
СВЯТА ВАРВАРА НА ВОЛИНІ
(оновлено)

9 травня 2006 р.

Свята великомучениця Варвара15–23 травня 2006 року Волинь приймає мощі святої великомучениці Варвари. Уперше за майже 900 років перебування в Києві вони тимчасово покидають столицю, аби в багатьох українських містах поширювати Божу милість. Велике паломництво з нагоди 1700-річчя від часу мученицької кончини святої відбудеться з благословення Святійшого Патріарха Філарета.

1 травня предстоятель Київського Патріархату розпочав подорож великої християнської святині, відправивши молебень з каноном і акафістом святій. Він зазначив, що паломництво організовується, аби дати можливість якнайбільшій кількості українських вірян помолитися перед мощами великомучениці Варвари, поклонитися їй, утвердити свою православну віру. Патріарх переконаний, що велика проща сприятиме примиренню православних. «Ті, хто приходитимуть і вклонятимуться святій Варварі, проситимуть її про здоров’я, зцілення від недругів, повинні пам’ятати, що любов єднає всіх нас, до якого б Патріархату...

09 травня 2006 р.
РІЗДВЯНИЙ КОНЦЕРТ У КОВЕЛІ

8 січня 2006 р.

У Ковельському Будинку Просвіти відбувся благодійний вечір колядок. Його активними організаторами та учасниками виступили священики Ковелі та церковні хори, – повідомив протоієрей Анатолій Александрук, міський благочинний. 7 церковних і 12 світських колективів співали різдвяні піснеспіви, колядки та ставили вертепи. На вечорі був присутній міський голова Ярослав Шевчук, представники громадськості.

08 січня 2006 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо