Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Паломництво

Священнослужителі і миряни нашої єпархії побували в столиці з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України. Світлина Ігоря Сацика
У КИЄВІ

День хрещення Київської Русі-України – церковне й державне свято – багато волинян, зокрема, понад 250 священиків відзначили в столиці. 28 липня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, духовенство й миряни взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у кафедральному Володимирському соборі, хресному ході та двох молебнях: на майдані перед Святою Софією (з нагоди відзначення цього року 1000-ліття її закладання) та біля пам’ятника рівноапостольному князеві Володимиру.

02 серпня 2011 р.
Група волинян під час відзначення 11-річчя відродження Михайлівського монастиря
НА ПРОЩІ У КИЄВІ

Минулої неділі керівник паломницького центру єпархії «Осанна» Лариса Савчук з групою волинян взяла участь у відзначенні 11-річчя відродження Михайлівського монастиря. З нагоди свята в соборі відбулася Літургія, яку очолив Патріарх Філарет.

Обитель заснована 1108 року онуком князя Ярослава Мудрого київським князем Святополком Ізяславичем. Цей храм був другим за величиною в Києві після святої Софії. У ХІVстолітті весь комплекс отримує назву Михайлівський Золотоверхий. Легендарна історія величної української святині славила нашу землю до 30-х років ХХ століття, поки на зміну духовним цінностям не прийшов соцреалізм. Золотоверхі святі храми заважали зведенню урядових будівель і в 1934–1937 роках їх почали розбирати. Святі фрески поїхали в Третьяковську галерею в Москві або в Державний...

31 травня 2011 р.
ПІШКИ ДО ПОЧАЄВА

16–19 травня відбудеться піше паломництво до святинь Почаєва. Аби взяти участь у прочанській ході, необхідно зголоситися до Юрія Нечипорука за тел. (050) 196-17-71 й о 6.00 прибути на пункт збору – до луцького кафедрального Троїцького собору.

03 травня 2011 р.
Будинок Йоакима та Анни в Єрусалимі
ОНОВЛЕНИМ МАРШРУТОМ

Програма всеукраїнської прощі «Дорогою Ісуса Христа», яку проводить паломницький центр єпархії «Осанна» (керівник Лариса Савчук), поповнилася відвіданням богомольцями дому апостола Петра в Капернаумі та будинку Йоакима й Анни в Єрусалимі. Черговою поїздкою духовно опікувалися єпископ Сімферопольський і Кримський Климент, віце-канцлер нашої єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та настоятель парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах протоієрей Андрій Мельничук.

Оселю Петра зведено в І столітті до нашої ери. Тут, згідно з Євангелієм, зупинявся Ісус. Він проповідував у синагозі Капернаума, зцілив Петрову тещу від паралічу і вчинив багато інших чудес. Розміщувався будинок за 30 метрів на південь від синагоги і виходив на одну з головних вулиць міста. Археологи відкрили його залишки в 1968 році. На місці дому Йоакима й Анни тепер стоїть грецька церква на їхню честь. Гадають, що саме під нею знаходиться печера, де народилася Пресвята Богородиця.

03 травня 2011 р.
Протоієрей Микола Гінайло передає архієпископові Луцькому і Волинському Михаїлові документи про передачу автобуса. Світлина інформаційної служби єпархії
ЗАВДЯЧУЮЧИ БЛАГОДІЙНИКАМ

Паломницький центр єпархії «Осанна» завдяки Володимирському благодійному фонду Матері Божої неустанної помочі (голова правління – протоієрей Микола Гінайло) отримав великий автобус для прощ. Транспортний засіб надано як допомогу від однієї з німецьких благодійних організацій. Також один автобус передано Волинському обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, два – територіальній громаді Володимира.

05 квітня 2011 р.
Сайт паломницького центру «Осанна»
ВІДКРИТО ПРОЧАНСЬКИЙ САЙТ

Паломницький центр єпархії «Осанна» (керівник Лариса Савчук) відкрив свій сайт: www.osanna.in.ua. Презентацію веб-ресурсу провела представник його розробника (туроператор «Макінтур» – партнер «Осанни») Наталя Дунай 1 березня під час прес-конференції архієпископа Михаїла в трапезній луцького жіночого монастиря Святителя Василія Великого.

На сайті є розклад усіх поїздок до святинь Україні та світу, інформація про країни, їхні реліквії та умови участі в прощі тощо. Тут регулярно розміщатимуть фото- і відеозвіти.

Розробник зробив усе можливе, аби користуватися веб-представництвом було щонайпростіше. Кожен маршрут представлений окремим віконцем, натиснувши на яке, можна отримати необхідну інформацію щодо поїздки...

01 березня 2011 р.
Учасники всеукраїнської прощі на Святу Землю «Дорогою Ісуса Христа», яку провела паломницька служба єпархії, а очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Петра Слободяна
РОЗШИРЯЮЧИ ГОРИЗОНТИ

Паломницька служба єпархії (головна координаторка Лариса Савчук) із благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета провела всеукраїнську прощу на Святу Землю «Дорогою Ісуса Христа».

Ця група богомольців під проводом архієпископа Луцького і Волинського Михаїла, як і попередні, побувала в Хайфі, Кані Галілейській, Єрихоні, Лідді, Кумрані тощо. Та цього разу маршрут включав й інші місця паломництва. Це – Лавра Преподобного Сави Освяченого і Церква пастушків.

З усіх древніх монастирів у первозданому вигляді залишилася тільки ця лавра неподалік Єрусалима. Св. Сава заснував її приблизно 493 року. У 614-му під час навали персів тут загинули мученицькою смертю чотирнадцять тисяч ченців. А Церква пастушків – підземний печерний храм, споруджений...

02 грудня 2010 р.
Єпископ Євстратій із священиками та мирянами нашої єпархії. Світла з архіву Олеся Лупія
НА УРОЧИСТОСТЯХ

7 листопада храму Преподобного Феодора Острозького, що на території Національного університету «Острозька академія», виповнилося п’ять років з часу відновлення. У святкових заходах із цієї нагоди від нашої єпархії взяли участь віце-канцлер протоієрей Олександр Безкоровайний, випускник цього навчального закладу, та викладач Волинської духовної семінарії протоієрей Богдан Гринів. Вони долучились до відправи Божественної Літургії в цьому храмі, яку очолив голова інформаційного управління Київської Патріархії єпископ Євстратій, о. Олександр зачитав вітальний адрес архієпископа Луцького і Волинського Михаїла та звернувся до присутніх із привітальним словом. До Острога з цієї нагоди прибула й численна група луцьких прочан на чолі з головною координаторкою паломницької служби єпархії Ларисою Савчук...

09 листопада 2010 р.
Світлина Данила Зінкевича
«ДОРОГОЮ ІСУСА ХРИСТА»

Паломницький центр «Волинь» із благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета уперше організовує всеукраїнське паломництво до Святої Землі «Дорогою Ісуса Христа». Проща відбудеться 17–24 листопада. Докладніша інформація – ось тут.

04 жовтня 2010 р.
Почаївська лавра
ОЗНАКИ БРАТЕРСТВА

П’ятдесят прочан із Маневич побували в Почаївській лаврі, колишньому лаврському скиту (тепер монастир Святого Духа) та інших святинях тих місць. Духовно окормлював богомільців настоятель маневицького Троїцького храму священик Михайло Мельничук. На Божій горі він відслужив молебень.

У цій прощі не було б нічого незвичайного, якби не кілька суттєвих деталей: серед прочан були вірні обох Патріархатів, ніхто не чинив перепон священикові й нашим вірянам молитись біля спільноправославних святощів, а перевізник Петро Кондратюк, який поки що не належить до парафіян тих церков, звідки були прочани, зробив для них чималу знижку. Без сумніву, то все ознаки оздоровлення духовної атмосфери в нашому краї, про що ми останнім часом не втомлюємось повідомляти читачам.

23 вересня 2010 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-82
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо