Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Є ПРОБЛЕМИ, Є Й ДОСВІД

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл виступає із доповіддю на Пастирсько-просвітницькому форумі в Києві. Світлина інформаційної служби єпархії
29 липня в Київській православній богословській академії відбувся Пастирсько-просвітницький форум під головуванням Патріарха Філарета. Від нашої єпархії в ньому взяли участь архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, проректор цього навчального закладу Василь Лозовицький, голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко, намісник Замкового Свято-Архангельського монастиря в Луцьку ігумен Святополк (Канюка), насельник цієї обителі ієромонах Арсеній (Качан), настоятель парафії Святої Трійці в с. Липини Луцького районного деканату, викладач семінарії священик Микола Цап’юк та намісниця монастиря Різдва Христового у Володимирі ігуменя Марія (Ігнатенко).

Владика Михаїл виступив на форумі з доповіддю на тему «Православне просвітництво: досвід і пропозиції» (текст – ось тут). У ній високопреосвященний окреслив чимало проблем сучасного православного просвітництва, поділився досвідом їх вирішення у Волинській єпархії та озвучив низку пропозицій для удосконалення церковного служіння.

На думку голови інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрея Віталія Собка, форум із таким високим представництвом (були архієреї Київського Патріархату, намісники монастирів, ректори навчальних закладів та інші достойники) далеко не в усьому виправдав сподівання, оскільки багато пекучих проблем було тільки в черговий раз згадано, але не запропоновано конкретних механізмів їх вирішення на зальноцерковному рівні або в межах єпархій і парафій. Та добре, що це зібрання порушило важливі питання життя Церкви й розпочало їх обговорення.
02 серпня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо