Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

На захист свободи

Нещодавно Верховна Рада України прийняла Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (№ 10492), який передбачає впровадження електронних біометричних паспортів. Це питання дуже гостро обговорюється в суспільстві, особливо в релігійному середовищі. Адже існує велика ймовірність, що цей закон обмежуватиме базові права людини.

На прохання інтернет-видання «Під прицілом» ухвалу закону прокоментував голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко. Зокрема він зазначив: «На цей закон Президентові потрібно накласти вето як на такий, що порушує право людей на приватність, породжує сумніви щодо невтручання в їх особисте життя. Більше того, в законі не прописано порядок відмови громадян від внесення персональної інформації у безконтактний електронний носій. А це вже насилля. З цього приводу митрополит Луцький і Волинський Михаїл нагадує: Господь створив людину вільною, зі свободою вибору. Закон же цей дозволяє її невиправдано обмежити. Тут для зловмисників – зелене світло: так вони легше зможуть отримувати доступ до персональних даних, слідкувати за людиною і шкодити їй. А з часом, очевидно, за допомогою нових технологій можна буде й маніпулювати людьми, змушувати їх робити те, що противне Божому Закону. Як тут не згадати слова з останньої книги Біблії – Одкровення святого Йоана Богослова: „І він [антихрист, названий також звіром] зробить те, що всім, малим і великим, багатим і вбогим, вільним і рабам буде начертання на праву руку їх або на чоло їх, і що нікому не можна буде ні купувати, ні продавати, крім того, хто має це начертання, або ім’я звіра, або число імені його“ (Одкр. 13:16–17). Чи біометричні паспорти не черговий етап на шляху сповнення цих слів? Очевидно, що так. Тому слід зробити все можливе, щоб захистити себе, наших людей, щоб подібні законопроекти не стали законами нашої країни».
19 жовтня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо