Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Торжество радості й любові

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич). Світлина інформаційної служби єпархії

6 січня, в неділю святих отців та на Навечір’я Різдва Христового, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в кафедральному соборі Святої Трійці. Цю Відправу вело в прямій трансляції обласне державне телебачення з повтором наступної доби ввечері.

У проповіді владика сказав: наступаюче свято означає для нас єднання зі Всевишнім, бо Господь прийшов на землю в тілесному вигляді як Боголюдина, аби примирити людство з Творцем. Тож «найбільша радість – єднання з Богом. Ні з чим не порівнянне відчуття!». Він учинив це з любові до людей. Сьогодні на Свят-вечорі всі ми зберемося за столом із рідними. Але «не плоть і кров об’єднує в родині (вони дають лише поштовх для єднання), а любов, перебування в благодаті». Така ж любов, дана нам згори, має бути і в усій нашій великій християнській родині, зазначив високопреосвященний.

А в день Христового Різдва, 7 січня, під час урочистої Служби Божої у головному храмі єпархії митрополит, звертаючись до молільників, уподібнив почуття різдвяного свята з тими, що відчуваємо при знахідці: «Згубив, дуже довго шукав і нарешті знайшов. Яка радість!» Так і ми, знаходячи новонародженого Христа, радіємо, а ділячись цією радістю з ближнім, ділимося й любов ю. В цьому весь духовний смисл сьогоднішнього торжества: радість і любов.

8 січня, на свято Собору Пресвятої Богородиці, архієрей відправив Божественну Літургію у с. Забороль Луцького районного деканату з нагоди престольного празника і 100-ліття храму (про це див. окрему публікацію), а 9 січня, у день пам’яті первомученика й архідиякона Стефана, архіпастир очолив урочисте Богослужіння у тимчасовому храмі біля собору Святого Духа м. Нововолинська з нагоди дня ангела декана й настоятеля парафії протоієрея Стефана Фульмеса. За Відправою, в які зокрема взяли участь міський голова Віктор Сапожніков, жертводавці храму Віталій Бадзюн, Алла Синиця, високопреосвященний виголосив проповідь про сенс життя, наголосивши, що його зміст полягає насамперед у сповіданні віри, у вираженні любові до Бога та ближнього.
10 січня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо