Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Привітали архіпастиря

10 травня 2013 р. Божественна Літургія у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці з нагоди дня народження митрополита Михаїла. Світлина інформаційної служби єпархії

Учора митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові виповнилося 47 років. Оскільки цього дня і високопреосвященний, і духовенство брали участь у заходах, присвячених поминанню жертв Другої світової війни, відзначення дня народження традиційно перенесли.

Отож, сьогодні, 10 травня, в кафедральному соборі Святої Трійці обласного центру  владика Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії (ВПБА) протоієрей Ігор Швець, декани, намісників монастирів єпархії та інші священнослужителі відправили Літургію і подячний молебень. У молитві взяли участь намісниця володимирського монастиря Різдва Христового ігуменя Марія (Ігнатенко), викладачі й вихованці ВПБА, миряни.

У вітальному слові від духовенства і мирян єпархії о. Микола зазначив, що протягом дев’яти років служіння на волинській кафедрі завдячуючи архієрею, освячено багато нових храмів, розбудовано духовну школу, загалом єпархія оновлюється. «Нехай Господь і надалі укріпляє Ваші духовні й тілесні сили», – побажав душпастир.

Владика Михаїл подякував за привітні слова й підкреслив, що в день народження кожне слово, вплетене в молитву, не приводить до збентеження та смутку як нагадування про вік. Тоді бажають довгих літ, щоб міг більше потрудитися на землі, прославити Бога своїми трудами і молитвами.

10 травня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо