Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Помолилися за виш

30 травня 2013 р. Представники колективу СНУ ім. Лесі Українки – на подячному молебні в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

У кафедральному соборі Святої Трійці відправили подячний молебень з нагоди дня Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки (СНУ). Очолив богослужіння митрополит Луцький і Волинський Михаїл, із яким співслужили віце-канцлер, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, декан собору протоієрей Микола Нецькар, капелан цього вишу протоієрей Віктор Михалевич та інше духовенство. Учасниками молитви були ректор Ігор Коцан, представники професорсько-викладацького складу і студентства СНУ.

Сьогодні ми прийшли в собор, щоб ще і ще раз звернутися до Бога, випрохуючи в Нього мудрості, здоров’я, але найбільше – просячи благословення на майбутнє, – зазначив владика у проповіді. Звертаючись до колективу університету, архіпастир закликав до нових досягнень: «Опираємось на слова апостола Павла – я можу все в укріпляючому мене Господі. Також говорять: якщо з нами Бог, то хто проти нас! А тому те, що декілька років тому здавалось неможливим, сьогодні стає реальністю і ми до цього звикаємо. Те, що ми сьогодні ставимо собі за плани, а думають, що це нереально, бо сьогодні, мовляв, ситуація така, – неправда! Якщо по-людськи дивитись – нереально, але ми ж з Богом, а якщо ми з Богом – здійснимо все!».

Після спільної молитви митрополит як гість долучився до урочистого засідання вченої ради цього ВНЗ. Декому з присутніх вручили нагрудні знаки СНУ, цю нагороду отримав і високопреосвященний.

02 червня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо