Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Аби споглянувши, благословив

6 липня 2013 р. Після освяти хреста у Володимирі, біля історичного музею, де будуватимуть храм Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест у Володимирі, на місці, де новостворена парафія будуватиме храм Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії (вул. Драгоманова, 5, біля історичного музею).

Свято розпочалося хресним ходом. Від собору Різдва Христового несли великий різьблений хрест.

За водосвятним молебнем та чином освячення з владикою співслужили: міський декан протоієрей Юрій Пилипець, районний – протоієрей Євген Шевчук, настоятель парафії протоієрей Євген Рябець, духовенство місцеве і з Нововолинського деканату, а також священики з Львівської єпархії, які прибули разом із вірянами-паломниками. У молитві взяли участь священик Римсько-Католицької Церкви, заступник міського голови, секретар міськради Олег Свідерський.

У проповіді високопреосвящений сказав: «Усе, що ми робимо для слави Божої, все, що ми робимо для поклоніння Богові, – все це завжди буде благословенним. І навпаки, справа, задумана від гордості людської – ніколи не буде мати успіху». А тому й додав: «Ми встановили хреста, щоб місце, на яке сьогодні прийшли, споглянув з небес Господь. І, споглянувши, благословив наші добрі наміри: збудувати храм, збудувати ще одне місце, присвячене Богові».

Скільки потрібно зводити храмів? Поставивши таке запитання, архіпастир дав відповідь: їх число залежить від бажання людської душі. Бо якщо відсутнє таке бажання, то й жодного храму не буде збудовано. Споруджувати церкву – велике духовне задоволення, тож митрополит побажав, аби цей намір ініціаторів і Всевишній благословив, і люди підтримали.

На завершення богослужіння митрополит Михаїл освятив нові вишиті бісером ризи (подарунок для парафії від родини Кравчуків), а настоятель о. Євген виступив із подячним словом. Також високопреосвященного привітала молодіжна недільна школа парафії.

08 липня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо