Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У Луцьку – новий декан

Луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук. Світлина інформаційної служби єпархії.

15 жовтня на зборах духовенства обласного центру, що проходили у Волинській православній богословській академії, представлено нового луцького міського декана. Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, який досі опікувався цим деканатом, передав послух молодшій зміні – настоятелеві парафії Холмської Богоматері протоієрею Михайлові Онищуку (згідно з указом правлячого архієрея № 51 від 1 жовтня 2013 р.).

За час перебування на цій посаді о. Миколи кількість громад у місті зросла від восьми до більше як двадцяти. Але то не заслуга однієї людини, а всіх нас, підкреслив канцлер.

Звертаючись до священиків, о. Михайло наголосив, що найперше сприятиме єдності місцевого духовенства, підтримуватиме молодих душпастирів у розбудові нових парафій, а також дбатиме про різнобічний розвиток міського благочиння.

Новопризначений народився 12 листопада 1981 р. в м. Дубно Рівненської єпархії. У 2003-му закінчив Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича (філософсько-теологічний факультет). 2 червня 2002 р. висвячений на диякона митрополитом Луцьким і Волинським Яковом (Панчуком), 2 серпня того ж року – на пресвітера архієпископом Рівненським і Острозьким Даниїлом (Чокалюком). У 2004–2009 рр. був настоятелем громади Успіння Пресвятої Богородиці с. Гаразджа Луцького районного деканату. 11 березня 2009 р. призначений настоятелем парафії Холмської ікони Божої Матері Луцького міського деканату. Одружений, виховує сина.

16 жовтня 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо