Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Безумовно важливо!

Національний музей «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні». Світлина з сайта memorialholodomors.org.ua

Цього року, у 80-ліття Голодомору, Україна молитовно згадує його жертв. Як і завжди, в четверту суботу листопада запалимо скорботну свічку та прийдемо до меморіальних місць.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл одержав листа з Києва від Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років в Україні з проханням підтримати загальнонаціональний проект «Послання співвітчизникам». Як зазначено в листі, мета проекту – «зберегти пам’ять про мільйони невинно убієнних голодом наших братів і сестер та нагадати про можливі жахливі наслідки нехтування головним правом людини – правом на життя”. Організатори мають намір зібрати з міст і сіл України спеціальні звернення місцевих громад, скеровані співвітчизникам, які вшановуватимуть пам’ять жертв Голодомору в 100-ті роковини трагедії, 2033 року. Ці документи готуватимуть робочі групи, утворені представниками територіальних громад, парафій, громадських та партійних організацій.

Разом з тим, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у спеціальному зверненні закликає усіх нас долучитися до всеукраїнської громадської ініціативи – всенародного дня пам’яті. Зокрема, йдеться про впорядкування місць масових поховань померлих у роки Голодомору (поставити дерев’яний хрест із рушником тощо), організацію поминальних заходів. Також його святість закликає делегувати в столицю представників парафій на молитовне вшанування загиблих. Воно проходитиме 23 листопада з 14 по 17 год біля Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні».

Отже, митрополит Михаїл благословляє священнослужителям і мирянам єпархії відгукнутися на ці заклики, долучитися до організації та проведення безумовно важливих проектів.

Докладніше про реалізацію «Послання співвітчизникам» – за тел. (067) 467-42-27 та ел. поштою 32-33@holodomor.in.ua.

13 листопада 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо