Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Фестиваль – у глибинці

10 листопада 2013 р. Фестиваль духовної пісні «Хто співає – той молиться двічі» в с. Холоневичі Цуманського деканату. Світлина Михайла Мороза.

В с. Холоневичі Цуманського деканату (Ківерецький р-н) вперше відбувся фестиваль духовної пісні «Хто співає – той молиться двічі», приурочений до 1025-річчя хрещення Київської Русі. Організатори заходу, що проходив у Будинку культури, – настоятель  місцевої парафії Безсрібників і чудотворців Косми і Даміана протоієрей Василь Михалко та регент її хору Людмила Панасюк.

Підтримати ініціаторів і виконавців фестивалю разом із односельчанами прийшов сільський голова Федір Третяк.

Зі сцени лунали духовні піснеспіви у виконанні церковних хорів благочиння: парафій Святого Йоана Хрестителя селища Цумань, Святителя Миколая Чудотворця с. Журавичі, Святого Костянтина Острозького селища Олика, холоневицької громади.

Український народ – просвітлений і величний, наголосив у вітальному слові декан протоієрей Тарас Маленюк. Він є сильним, культурним і європейським. Українці завжди виражали свій душевний стан піснею: коли радісно й коли сумно. Свою віру викладали не тільки у формі молитви, у вигляді храмів, а й у піснеспівах. Церковні пісні неповторні, багатоголосні, сильні. Важливе значення цього урочистого заходу в тому, що він проходить не в райцентрі, а в глибинці. У таких місцях зберігається самобутня культура, яку передавали нам прадіди. Де б ми не були – чи в місті, чи селі, – вміємо виразити любов до Бога та Вітчизни через пісню.

13 листопада 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо