Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Треба пожвавити!

Волинська обласна рада. Світлина з сайта grim.in.ua

Постійна комісія облради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ розглянула стан виконання рішення «Про вивчення предметів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх закладах області». Його прийнято найвищим представницьким органом нашого краю в квітні з ініціативи голови інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрея Віталія Собка – депутата облради, заступника голови комісії.

Під час засідання, на якому головував о. Віталій, констатовано, що в області зменшилась кількість учнів, охоплених духовно-моральними дисциплінами. Так, за даними Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, у 2011/12 навчальному році в 1–4-х класах їх вивчали 79,14 % школярів, у 5–6-х – 74,93 %. А вже в 2013/14-му показники такі: 60,78 і 61,3 %. Особливо невтішна ситуація в Луцьку та Ковелі, Іваничівському та Рожищанському районах. Наприклад, із 2678-ми першокласників обласного центру ці предмети вивчає лише 351-на дитина, у Ковелі – 55 із 956-ти.

Доповідач із цього питання начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич і депутати погодились: одна з причин згортання – недостатнє донесення керівниками навчальних закладів до батьків інформації про перелік та змістове наповнення цих курсів, які можуть вивчатися як факультативи.

Тож комісія рекомендувала управлінню активізувати роботу щодо виконання рішення облради. А в другому півріччі 2014 року депутати повернуться до стану втілення в життя цього документа і зазначеної рекомендації.

20 грудня 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо