Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

«Не будемо відкидати»

10 серпня 2014 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Кадр із відео інформаційної служби єпархії

Як змусити священнослужителів і вірних Української Православної Церкви (Московського Патріархату) об’днатися з Київським? Свою відповідь на це запитання запропонував митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Це сталося вчора під час його слова на завершення недільного Богослужіння в кафедральному соборі Святої Трійці.

«В УПЦ (Московського Патріархату) багато людей патріотичних. Багато. На жаль, керівники не такі як треба. І навколо них люди не такі, як треба, – зазначив владика. – Але ми терпінням і любов’ю будем їх все одно об’єднувати. У нас нема іншого виходу. Ми живем в одній країні».

Високопреосвященний вважає, що духовенству і мирянам УПЦ (МП) треба дати можливість усвідомити, що вони живуть в Україні, моляться не за того Патріарха, й не за того Президента. «Але дамо їм можливість визнати це, не будемо відкидати... Там також люди і вони мають можливість усвідомити, змінитися. І в Україні повинна бути єдина Помісна Православна Церква.

Також архієрей висловив упевненість: були б православні українці в одній Церкві – зараз на Сході не було б ніякої війни.

11 серпня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо