Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Не лише плачемо

30 серпня 2014 р. Похорон Максима Шульги в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

Учора в кафедральному соборі Святої Трійці відправили чин похорону Максима Шульги – військовослужбовця 80-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України, який загинув у зоні АТО. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Звичайно, що ми плачемо, скорбимо, ми поділяємо скорботу родини. Але і гордимось. Гордимося героїчними вчинками цих хлопців», – зауважив митрополит у надгробному слові. Додав і те, що «Максим не був одружений, але як чоловік виконав свій і християнський, і український, і людський обов’язок – беріг Батьківщину».

«Ми будемо за нього молитися, щоб Господь, Який недовгий вік дав йому прожити тут, на землі, дав йому велику нагороду на Небесах – оселив там, де людина дійсно себе відчуває щасливою», – завершив високопреосвященний.

Після відправи відбулося прощання із героєм на Театральному майдані. Його прийшли провести в останню путь міський голова Микола Романюк, бойові побратими, рідні та близькі, громадськість. А похоронили на алеї почесних поховань міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

Максим Шульга – 23-річний лучанин, закінчив школу № 25 обласного центру та Волинський технікум Національного університету харчових технологій. З 2010 року – військовослужбовець-контрактник.

31 серпня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо