Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Треба виправлятися

Представники Церков, обласної влади та освітяни б’ють на сполох: у волинських школах скорочується кількість дітей, охоплених викладанням курсів духовно-морального спрямування. За даними обласного управління освіти і науки ОДА, основи християнської етики вивчають лише близько 54 % учнів 1–4 класів і трохи більше 61 % 5–6-х. Ще невтішніша статистика в 7–11 класах.

Як принаймні зупинити негативну тенденцію? На це питання намагалася знайти відповідь координаційна робоча група Волинської ради Церков та освітян, яка зібралася в приміщенні облради 8 грудня з ініціативи громадської організації «Християнський рух за життя». Київський Патріархат у дискусії представляв голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

На думку священика, причиною згортання є насамперед недостатня робота в цьому напрямку керівництва освітян різних рівнів. Мабуть, не розуміючи важливості й усебічної користі цих предметів, у багатьох школах не проявляють активності, коли можна підказати батькам при виборі додаткових предметів так званої варіативної складової навчального плану. А на ініціативу з цього боку чекати зазвичай марно. «Здебільшого батьки не тільки духовно збайдужілі, але й пасивні стосовно виховання своїх дітей», – зазначив о. Віталій. Тож флагманом цього процесу мають стати ті працівники управлінь і відділів освіти, директори та вчителі шкіл, які усвідомлюють благотворний вплив духовно-моральних дисциплін на розвиток кожної дитини і, як наслідок, на різні сфери життя волинської спільноти сьогодні й особливо в майбутньому.

11 грудня 2014 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо