Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

У Луцьку помолилися за спокій душі Тараса Шевченка

10 березня 2015 р. Заупокійна літія по Тарасові Шевченку в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії

10 березня волинські архієреї, священики, семінаристи хресним ходом і заупокійною літією вшанували пам’ять Кобзаря з нагоди 154-ї річниці його упокоєння.

Процесію, що рушила від кафедрального собору Святої Трійці до пам’ятника Т. Шевченкові біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, і поминальне богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. З ним молились: єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан Троїцького собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, міський декан протоієрей Михайло Онищук, соборне й міське духовенство, викладачі та студенти ВПБА, представники влади і громадськості.

На завершення заупокійної відправи владика Михаїл виголосив слово. Нагадав про швидкоплинність земного життя і що людина залишає після себе справи, які свідчать про неї. Тарас Шевченко прожив недовгий, але славний вік. «Це людина, яку ми любимо. – підкреслив керуючий єпархією. – І це почуття любові й шани приводить нас кожен рік сюди, щоб помолитися за спокій його душі».

За словами митрополита, у цій молитві нам слід єднатися з Кобзарем, надихатися його працею і життям. «Щоби читаючи ці вірші, дивлячись на земний подвиг, могли ми в трудну хвилину, хвилину люту знайти собі розраду, приклад жертовності й патріотизму...».

10 березня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо