Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

«Це діти Хама. Це діти Ісава»: владика Михаїл – про єпископів УПЦ (МП)

10 березня 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл біля пам’ятника Т.Г.Шевченка. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл гостро засудив передачу майна кримських єпархій УПЦ (МП) на баланс РПЦ.

10 березня на завершення заупокійної літії по Тарасові Шевченку перед його пам’ятником у Луцьку керуючий єпархією у своєму слові відреагував на оприлюднені документи, які свідчать, що Синод УПЦ (МП) юридично визнав анексований Крим частиною РФ і передав кримські єпархії окупованого півострова разом із усім їх майном у підпорядкування Російської Православної Церкви. На основі опублікованого статуту однієї з єпархій підготовлено й показано 8 березня скандальний сюжет на каналі «1+1».

«Віддали храми разом із холопами! З людьми продали наші національні цінності!» – емоційно підкреслив митрополит, нагадавши, що їх передала в користування цій конфесії українська держава. «Наші брати, які ходять по цій землі, які нібито з народом, – жодного разу не назвали Росію агресором...».

Архіпастир закликав братів і сестер, які «ходять в інші храми», єднатися навколо України. «Не будьте наївними, бо і вас продадуть у рабство… Чи це можливо – продати рідний край, продати рідну землю? Це діти Хама. Це діти Ісава, який за сочевичну юшку продав первородство. Біблійна історія стосується і нас. І не треба казати: все одно, яка різниця, аби було тихо, аби було мирно. Дивіться, щоби Шевченко не сказав: „Німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть“. Досить мовчати. Треба говорити, кричати сьогодні потрібно».

Також владика Михаїл звернувся до волинян: «Знайте, під якими знаменами ви стоїте, в які храми ходите. І знайте, що вбивають ваших дітей. Хто? Російські солдати, яких благословив Патріарх Кирил. І купляючи свічку там, знай, що ти сплатив податок на вбивство свого сина. Кажуть: Бог один. Один Бог. Але ми – з Богом, а вони прикриваються Богом. Прикриваються. Нема там нічого божественного, це сепаратисти в рясах», – наголосив митрополит.

11 березня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо