Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Щоб слово Церкви мало вагу і в медіапросторі

2–4 квітня волиняни брали участь у столиці в навчальному семінарі для працівників єпархіальних прес-служб Київського Патріархату.

Священики й церковні журналісти обговорили інформаційні виклики і технологічні новації. Майданчик для дискусій надала міжнародна громадська медіаорганізація «Інтерньюз–Україна» (голова правління Костянтин Квурт), організував зустріч заступник голови прес-центру Патріархії Андрій Ковальов.

Учасники заходу побували на 5-му та 112-му телеканалах, на радіо «Свобода». Їхні працівники розповіли про технологію підготовки інформаційних випусків. Гості відвідали студії, поспілкувалися з новинарями.

Відбулися тренінги з журналістами Андрієм Шевченком та Ростиславом Мартинюком, ІТ-фахівцями Віталієм Морозом і Маркіяном Микиткою.

Розповідаючи про свій телевізійний досвід, А. Шевченко наголошував на правилах, яких дотримуються редактори, відбираючи інформацію, на специфіці підготовки й подання новини. І це не завжди збігається з позицією Церкви й Християнства в цілому. Тому важливо правильно «тримати удар», не порушуючи основ віри і статусу священика. Тож знати і розуміти стратегію спілкування із пресою – запорука ефективного зв’язку діячів Церкви з громадою.

Представники єпархій мали і практичні вправи на реальних випадках: спробували себе в короткому інтерв’ю, умовній прес-конференції тощо.

Важливий сегмент роботи медійників – інформування через соцмережі. Про їх специфіку розповідали В. Мороз і М. Микитка. Вони дали поради щодо створення сайтів, їх оформлення й наповнення, розповіли, як залучити до читання якомога більше людей, не порушувати авторських прав. Також проаналізували сайти єпархій.

Про співпрацю прес-служб єпархій із прес-центром Патріархії мовив А. Ковальов. Ішлося про інформацію, яка має бути на сайтах, підготовку прес-анонсів, правила спілкування із журналістами і т. ін.

Учасники, зокрема прес-секретар Волинської єпархії Андрій Гнатюк і співробітник її інформаційної служби Орест Власюк, зустрілися й отримали благословення на подальшу роботу головного інформаційника нашої Церкви єпископа Євстратія, спілкувалися з директором із програмної діяльності «Інтерньюз-Україна» Андрієм Кулаковим.

06 квітня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо