Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«Віншівки. Колядки. Щедрівки» – від головного редактора «ВЄВ»

Книжка «Віншівки. Колядки. Щедрівки»

Вийшла у світ книжка, де крім кількох десятків різдвяних пісень із нотними записами є оригінальні тексти віншівок за авторством Віталія Клімчука – очільника газети «Волинські єпархіальні відомості».

Новорічно-різдвяні свята стають «жнивами», коли веселі гурти-ватаги сповіщають кожній оселі про радісну новину – народження Божого Дитяти. Але для того, щоб ці жнива стали справжнім ужинком духовності, потрібно збагатити репертуар змістовними колядками, щедрівками та цікавими віншуваннями. Тоді походеньки серйозних колядників принесуть радість господарям, а дітворі – заохочення і спонуку для подальшого вдосконалення щирого народного обряду.

Якщо про сани треба думати влітку, то свіжими віншівками, колядками та щедрівками треба запастись із осені, аби підготувати новий репертуар на різдвяні свята.

Автор неодноразово виступав на сторінках світської та церковної преси проти засилля віншівок атеїстичної доби, де основною темою звучало прохання щедро одарувати колядників, забуваючи про істинне призначення святкових зичень.

Свіжі й оригінальні тексти різдвяних вітань, колядок та щедрівок, як і деякі традиційні, стануть у пригоді не тільки малечі, а й дорослим.

Збірник, який випустило видавництво «Терен», можна придбати у книгарні-бібліотеці «Ключі», «Освіта», «Дім книги» та ін., у мережі супермаркетів «Наш край» та безпосередньо в автора (тел. 095-324-03-54).

04 вересня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо