Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

Торжествуємо!

У всіх храмах єпархії відбулися Богослужіння з нагоди великого празника – Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

6 січня, у Навечір’я (Свят-вечір), митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив урочисту Всенічну в кафедральному соборі Святої Трійці, що в обласному центрі. З ним служили декан протоієрей Микола Нецькар й інше духовенство.

У день свята, 7 січня, Божественну Літургію з головного храму єпархії транслювала обласна держтелерадіокомпанія в прямому ефірі (з повтором увечері). Коментував її завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Волинської православної богословської академії, кандидат філософських наук Ігор Сацик. Уперше крім телеглядачів Службу змогли почути і слухачі радіо «Луцьк». Співав архієрейський хор «Оранта» (керівник – заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк). Участь у Відправі, зокрема, взяв луцький міський голова Микола Романюк. Храм був заповнений так, що багато хто мусив молитись на соборному майдані.

Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета виголосив о. Микола Нецькар.

У вітальному слові по завершенні Богослужіння владика Михаїл підкреслив: ми «всією українською громадою радіємо, стоячи біля вертепу, кожен рік нагадуючи собі про велику подію, ради нас, людей, звершену, – прихід у світ Спасителя». Сказав високопреосвященний і про те, що «наше серце наповнюється великою радістю в цей день тому, що подія, яка відбувалася 2000 років тому, була подією любові, була дією любові – любові Бога до людей. І навіть у байдужої людини серце наповнюється радістю в цей день». Побажавши «кожному бути домом, подібним до вертепу» та щоб добрі плани кожного здійснились у цей рік, митрополит разом із соборним духовенством та парафіянами храму поколядували.

До речі, лампадки й свічки в соборі запалили від віфлеємського вогню, традиційно переданого скаутською організацією «Пласт» 4 січня.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо