Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Чернецтво

СВЯТО НА БОЖІЙ ГОРІ

7 травня 2007 р.

Єпископ Михаїл звершує таїнство Священства під час Літургії на Божій Горі, що поблизу Почаєва. Світлина Віталія СарапінаНа свято Переполовення П’ятдесятниці єпископ Луцький і Волинський Михаїл спільно з архієпископом Тернопільським і Кременецьким Іовом та єпископом Тернопільським і Бучацьким Нестором відправив Божественну Літургію на Божій горі, що біля Почаєва. Цей празник – нагода для відпустового свята на цьому святому місці.

Із архієреями співслужило багато священнослужителів, серед яких ієромонахи монастирів Різдва Христового в Луцьку й Святителя Миколая Чудотворця в Жидичині. Під час Служби Божої владика Михаїл висвятив на диякона одного з послушників Свято-Миколаївської обителі Олега Дядюся...

07 травня 2007 р.
ВІД ВОСКРЕСЛОГО СПАСИТЕЛЯ

14 квітня 2007 р.

У Жидичинській недільній школі, якою опікуються місцевий чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотвроця та Молодіжне православне братство Святого Миколи, князя Луцького, відбулося святкове пасхальне дійство. Про це повідомив сайт Братства pramol.rel.org.ua. Діти подивилися театралізовану інсценізацію про Поливний понеділок, організовану викладачкою школи Інною Черненко. А під керівництвом Ольги Дерев’янчук діти написали писанки для своїх батьків. Також, під час свята для вихованців провели святковий ярмарок, де вони могли придбати різні корисні та цікаві речі за спеціальну шкільну валюту – динарії (учні, які частіше інших відвідували уроки й були активними – мали більше цих грошей). Насамкінець діти одержали солодкі подарунки від монастирської братії.

14 квітня 2007 р.
ЖІНОЧОМУ МОНАСТИРЕВІ У ВОЛОДИМИРІ – 5 РОКІВ

30 березня 2007 р.

Хресний хід з нагоди п’ятиріччя Володимирського жіночого монастиря Різдва Христового. Фото Віталія СарапінаУ Володимирському жіночому монастирі Різдва Христового, який відзначив своє п’ятиріччя, єпископ Луцький і Волинський Михаїл відслужив Божественну Літургію з цієї нагоди і виголосив проповідь. «Ми все ближче підходимо до найбільшого свята християн – Пасхи Господньої і сьогодні крокуємо постовою дорогою заради вічного життя. На цій дорозі є чимало перепон. Деякі з них приховуються і в церковному житті. Щороку згадуємо одні й ті ж події, і з віком це входить у звичку. Але смисл нашого духовного розвитку полягає в тому, що ми повинні щораз більше дивитися новими очима на світ і на себе у цьому світі. Врешті прийдемо до такого стану, який описує апостол словами: „Вже не я живу, а живе в мені Христос“. Так постійною працею будемо здобувати свій вінець у Царстві Небесному»...

30 березня 2007 р.
ВОЛИНСЬКІ МОНАСТИРІ ЗРОСТАЮТЬ

25 лютого 2007 р.

Єпископ Михаїл звершує чернечий постриг у Володимирському соборі Різдва Христового. Фото Віталія СарапінаНещодавно у Володимирському соборі Різдва Христового єпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив чернечий постриг у малу схиму двох рясофорних монахинь однойменного монастиря – Вероніки (Стець) й Неоніли (Кудрянської). Черниці отримали імена Галина й Наталія. Їхня путь у невісти Христові розпочалася торік, коли на Волині перебували мощі святої великомучениці Варвари, приклад якої надихнув цих юнок.

«Сьогодні ви стали на шлях нелегкий, – зазначив архієрей, – бо є спокуси у мирському житті, а є й у монашеському. Але нехай ангел-охоронець веде вас подалі від усіх спокус. Ревно моліться Богові й уповайте лише на Бога».

Про спокуси світу цього вів мову владика й наступного дня, коли в кафедральному соборі Святої Трійці постригав у малу схиму рясофорного монаха Кирила (Мільяна), який відтепер зватиметься Яковом і нестиме послух у Луцькому монастирі Різдва Христового. «Приймаючи нині ангельський образ, сучасний монах мусить долати...

25 лютого 2007 р.
ЄПИСКОП МИХАЇЛ ОСВЯТИВ МОНАСТИР У ЛУЦЬКУ

27 січня 2007 р.

Чоловічий монастир Різдва Христового в Луцьку. Фото Сергія ДубинкиЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив корпус чоловічого монастиря Різдва Христового в Луцьку. Про це повідомив сайт молодіжного православного братства святого Миколи, князя Луцького. Відтепер в обителі постійно проживатимуть ченці, облаштовуючи повноцінне монастирське життя й творячи молитву по жертвах тоталітарного режиму, розстріляних у цих стінах – стінах колишньої в’язниці.

27 січня 2007 р.
ПАМ’ЯТАТИ Й МОЛИТИСЬ

10 листопада 2006 р.

Хрест біля колишньої луцької в’язниці. Фото Сергія ДубинкиНамісник монастиря Різдва Христового в Луцьку ієромонах Марк (Левків) та ченці-священнослужителі відправили панахиду перед Хрестом, що встановлений біля стін колишньої сумнозвісної в’язниці. З ініціативи волинських громадських організацій молилися по всіх загиблих, які стали жертвами тоталітарних режимів.

Звертаючись до пристуніх із проповіддю, отець Марк закликав пам’ятати трагічні сторінки української історії і власним життям подавати приклад боротьби з бездуховністю й аморальністю, що призводять до жахливих наслідків.

 

 

 

10 листопада 2006 р.
СВЯТО ЧЕРНЕЧОГО ХРАМУ

30 жовтня 2006 р.

Під час хресного ходу навколо будівлі монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерцівського р-ну. Фото Віталія СарапінаСвято-Миколаївський чоловічий монастир, що в селі Жидичин Ківерцівського району, відзначив престольне свято свого храму, іменованого на честь преподобного Миколи Святоші, князя Луцького. Божественну Літургію з цієї нагоди відправив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили намісник монастиря ієромонах Марк (Левків), ченці-священнослужителі та духовенство з різних деканатів.

Під час Служби Божої владика звершив висвяти на ієромонаха та ієродиякона та виголосив проповідь, у якій зазначив, що монастирі займають дуже важливе місце в житті та духовному зростанні християн.

 

30 жовтня 2006 р.
ЗБОРИ МОЛОДІЖНОГО БРАТСТВА

7 жовтня 2006 р.

Православне молодіжне братство Преподобного Миколи Святоші, князя ЛуцькогоПравославне молодіжне братство Преподобного Миколи Святоші, князя Луцького, провело звітно-виборчі збори, в яких взяли участь 24 братчиків. Переобрано управу – керівний орган організації. Головою братства залишився Іван Марченко, Сергія Когута обрано заступником голови, секретарем стала Ірина Антонян, скарбником – Інна Панасюк, а членами ревізійної комісії – Олег Дядюсь та Ігор Сацик. На зборах був присутній намісник Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця ієромонах Марк (Левків).

Як повідомила єпархіальній прес-службі членкиня братства Інна Черненко, протягом року, відповідно до представленого звіту, спільнота зробила...

07 жовтня 2006 р.
СВЯТО МОНАСТИРСЬКОГО ХРАМУ

31 серпня 2006 р.

Жіночий монастир Різдва Христового у Володимирі. Фото Віталія СарапінаУ храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що у Володимирському жіночому монастирі Різдва Христового, урочисто відсвяткували престольне свято. Божественну Літургію з цієї нагоди очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним молилися місцеві священнослужителі, настоятелька обителі монахиня Марія (Ігнатенко), черниці, представники влади, серед яких голова райдержадміністрації Юрій Михалець, та віряни.

Під час Богослужіння владика виголосив проповідь про Пречисту Діву Марію, її Успіння та благодатні дії через поширені на Волині чудотворні ікони. Він зазначив, що жіночі монастирі перебувають під особливою опікою Божої Матері, тому їхні храми - це найсприятливіші місця для ревної...

31 серпня 2006 р.
НЕТРАДИЦІЙНИЙ УРОК

17 серпня 2006 р.

Під час уроку. Фото Наталії ШпалерчукОбласний декан протоієрей Іван Семенюк, намісник Жидичинського монастиря ієромонах Марк (Левків), ієромонах Іов (Богуш) та протодиякон Ярослав Місюк на запрошення організаторів провели урок християнської етики в дитячому літньому таборі «Ровесник», що неподалік с. Забороль Луцького районного деканату. Півтори години понад сто підлітків луцьких шкіл слухали священнослужителів, які розповідали про Церкву, молодь у Церкві, про гріхи алкоголізму й наркоманії тощо.

Під час уроку хлопці й дівчата спочатку письмово, а потім і усно ставили численні запитання з приводу різноманітних проблем сьогодення. Зокрема їх цікавило: чому не можна займатися ворожінням, що таке гріх, етика...

17 серпня 2006 р.
61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-152
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо