Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Чудо?

ЩЕ ОДНЕ ЧУДО

24 квітня 2007 р.

Під час хресного ходу з обновленою іконоюПеред святом Благовіщення у селі Новосілки Турійського деканату обновилась ікона «Явлення Божої Матері на горі Почаївській». Сталося це під час сповіді хворої жінки вдома, в сім’ї Марії Дмитрук, – повідомляє настоятель місцевої парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Микола Щомак. «Старенька все життя молилась Богу й під час гоніння не переставала ходити до церкви, – розповідає отець Микола. – Перед сповіддю я як священик звернув увагу на стару, 150-річну ікону, на якій не було видно зображення. Під час молитви побачив, як почала вона обновлятися. Спостерігав за її обновленням. З кожною годиною вона ставала все яснішою і яснішою»...

24 квітня 2007 р.
КАМІННЯ ГОЛОСИТЬ

11 квітня 2007 р.

Останнім часом збільшилась кількість повідомлень про оновлення ікон. Ці чуда незмінно привертають увагу і преси, і парафіян. Очевидно, чудо перетворення вина і хліба на Кров і Тіло Христові, що стається у храмах кожної Літургії, та чимало інших «щоденних» Божих див багато вірян перестають сприймати як такі, тож кожне повідомлення про оновлення ікон змушує згадати слова Спасителя про Своїх учеників: «...Коли вони замовкнуть, то каміння заголосить».

Ось іще одна новина, цього разу – із Турійська. Декан протоієрей Микола Даньків пише: «Нещодавно парафіянка нашого Свято-Троїцького храму принесла образ Богоматері із Немовлятком, що обновляється. На іконі чітко виражені лики і навколо них – відновлений срібний оклад. Верхня і нижня частини образа ще темні... Таким чином Господь підсилює нашу віру».

11 квітня 2007 р.
У ЛУЦЬКУ МИРОТОЧИТЬ ІКОНА СВЯТИТЕЛЯ ЛУКИ

15 грудня 2006 р.

Святитель Лука (Войно-Ясенецький)У луцькому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, замироточила ікона святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Кримського і Таврійського. Це диво сталося не в старовинному намоленому храмі, а в нашвидкуруч збитій з фанери капличці. У січні цього року в одному з дворів спального мікрорайону її з чотирма парафіянами поставив настоятель священик Микола Савчук, а перше Богослужіння відбулось на Благовіщення. Подейкують, що храм на честь Богородиці тут стояв ще в ХVІ столітті.

Диво мироточення ікони віряни виявили в листопаді. Парафіянка Оксана Андрійчук по святих місцях Криму шукала подарунок для рідної церкви, а саме образ святого Луки Кримського. Привізши святиню додому, попросила дружину священика матусю Ларису Савчук взяти ікону для храму й туди вставити ковчежець з частинкою святих мощей, а їй віддати інший образ – привезений матусею для церкви раніше, менший за розмірами, у якому вмонтована частинка гробу святителя. Та коли Лариса взяла його, ще запакованого, її здивуванню не було меж. Те, що побачила називає не...

15 грудня 2006 р.
1-10  11-20  21-23
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо