Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Горохівський деканат

Горохівський декан протоієрей Андрій Сидор освячує ікону святителя Василія Великого, яку подаровано храму внаслідок знакового, як гадають, сну. Світлина з архіву священика
СОН ВІД БОГА?

Щодо значення снів у Церкві побутують певні пояснення. Наприклад, якщо сни спонукають нас до добра й утримують від зла, то ці сни слід вважати перстом Божим, що вказує нам на Небо і застерігає від пекла. «Коли побачиш уві сні образ хреста, – вчить преподобний Варсануфій, – знай, що цей сон правдивий і від Бога, але постарайся від святих отримати тлумачення значення його і не вір своєму помислові». Якщо ж ви не впевнені, що сон походить від Бога, особливо якщо сон стосується чогось неважливого, тоді немає потреби звертати увагу на нього і влаштовувати вслід за ним свої дії. Будьте обережні, щоб, звертаючи увагу на сон, не зробитися забобонними і не підпасти небезпеці згрішити. Якщо сон спокушає людину на гріх, то він є наслідком нашої зіпсованої уяви, фантазії, походить від диявола...

12 квітня 2012 р.
У Горохові, в храмі Вознесіння Господнього, настоятель протоієрей Андрій Сидор (горохівський декан) освячує ікони Діви Марії після реставрації, покриття ризи й різьби сусальним золотом. Світлина з архіву священика
ЗАВДЯКИ ВІРНИМ

7 квітня, на Благовіщення Пресвятої Богородиці, в Горохові, у храмі Вознесіння Господнього, настоятель протоієрей Андрій Сидор (горохівський декан) освятив ікони Діви Марії після реставрації, покриття ризи й різьби сусальним золотом. Із ним співслужив клірик парафії священик Валерій Братунь.

Звертаючись до присутніх, о. Андрій подякував парафіянам за розуміння і пожертви, адже завдяки їхнім старанням у храмі майже всі святині покрито сусальним золотом. Також душпастир побажав, щоб покров Пресвятої Богородиці й надалі оберігав Горохів, усіх його мешканців від усякого лиха й небезпеки.

10 квітня 2012 р.
Копія Тростянецької чудотворної ікони Богоматері – в Скригові Горохівського деканату. Світлина з архіву священика Сергія Лівончука
ВІД ЧУДОТВОРНОЇ ДО МИРОТОЧИВОЇ

З 27 лютого по 4 березня, першого тижня Великого посту, в храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Скригово Горохівського деканату перебувала копія Тростянецької чудотворної ікони Богоматері «Одигітрія». Її привіз сюди священик Сергій Ледвовк із с. Тростянець Ківерецького деканату, де в храмі Святої Трійці міститься цей чудодійний образ.

Як повідомила інформаційній службі єпархії місцева вчителька християнської етики Євгенія Харків, протягом тижня настоятель парафії священик Сергій Лівончук відправляв молебні, акафісти перед Тростянецьким образом та іконою Господа Ісуса Христа (яка, за словами о. Сергія, час від часу мироточить, востаннє – що, вочевидь, знаково – напередодні прибуття святині з Тростянця, у Прощену неділю)...

15 березня 2012 р.
Учні горохівської школи-гімназії, які колядували, щедрували й посівали в місцевому храмі Вознесіння Господнього, з деканом і настоятелем парафії протоієреєм Андрієм Сидором. Світлина з архіву священика
ШКОЛЯРІ КОЛЯДУЮТЬ

14 січня учні горохівської школи-гімназії разом із учителями Раїсою Рузак і Любов’ю Бойко колядували, щедрували й посівали в місцевому храмі Вознесіння Господнього, а також передали святкове вітання від директора школи Володимира Зінчука.

Декан і настоятель парафії протоієрей Андрій Сидор подякував школярам і побажав щасливого року. «Богодитятко із віфлиємських ясел нехай благословить усіх вірних, а тим, хто навчає і навчається, – Божої допомоги», – промовив душпастир.

17 січня 2012 р.
Протоієрей Андрій Сидор. Світлина інформаційної служби єпархії
НА ДОБРІ СПРАВИ

Горохівський декан протоієрей Андрій Сидор на запрошення голови районного осередку «Фронту змін» Володимира Саєвича здійснив чин освячення офісу цієї політичної партії.

У пастирському слові о. Андрій наголосив на важливості початку будь-якої справи з молитви. Тому побажав, щоб Господь із віфлиємських ясел поблагословив увесь наш народ і ті зміни, на які чекає вся Україна. Нехай вони будуть на користь не якоїсь невеликої групи людей, а на добробут усіх.

Богослужіння закінчилося спільним колядуванням.

12 січня 2012 р.
Відреставровані ікона Божої Матері й кивот у горохівському храмі Вознесіння Господнього. Світлина з архіву протоієрея Андрія Сидора
ВІДНОВЛЕНА СВЯТИНЯ

У горохівському храмі Вознесіння Господнього освячено відреставровані ікону Божої Матері й кивот, у якому вона перебуває. Богослужіння відправив декан і настоятель парафії протоієрей Андрій Сидор. У проповіді він наголосив: ніколи не забуваймо про молитву до Діви Марії, адже Вона є заступницею за нас.

Як повідомив священик інформаційній службі єпархії, колись жителі міста придбали цей образ у Почаєві й на руках принесли під спів духовних пісень до місцевої церкви. Нині ж стараннями настоятеля храму й парафіян було зроблено все, щоб відновити реліквії, понищені часом. Нещодавно завдяки почаївському майстрові Ігореві Нечаю ікону та кивот було відреставровано.

05 січня 2012 р.
В єпархії відбулися заходи для дітей з нагоди свята Миколая. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Бігуна
ХТО МИКОЛАЯ ЛЮБИТЬ
(оновлено)

З наближенням дня пам’яті святителя Миколая по всій нашій єпархії пройшлися помічники угодника Божого, вітаючи дітлахів.

16 грудня клірик cобору Різдва Христового у Володимирі священик Юрій Здебський на запрошення викладачів місцевої загальноосвітньої школи № 2 взяв участь у торжестві, яке підготували учні 1-а класу під керівництвом Наталії Остапенко. Вітаючи присутніх, о. Юрій розповів про життя святого й побажав усім наслідувати його в доброті, любові до ближнього, сумлінно виконувати свої обов’язки і не стояти осторонь біди інших людей. Дітки показали театралізоване дійство, читали вірші та співали пісні. Незважаючи на юний вік, показали високий рівень підготовки, за що отримали подарунки...

31 грудня 2011 р.
У Горохові відправили молебень апотолу Андрію Первозваному як покровителю цього райцентру. На світлині – учасники богослужіння, серед яких декан протоієрей Андрій Сидор (справа) і священик Валерій Братунь. Світлина з архіву протоієрея Андрія Сидора
ВШАНУВАЛИ ПОКРОВИТЕЛЯ МІСТА

У Горохові особливо вшанували пам’ять апостола Андрія Первозваного, який є покровителем цього райцентру. Декан протоієрей Андрій Сидор разом із священиком Валерієм Братунем провів хресний хід від храму Вознесіння Господнього до пам’ятного знака святому в центрі міста. Тут було відправлено молебень.

Вітаючи вірних зі святом, серед яких були міський голова Віктор Годик, представники громадськості, вчителі та учні місцевих навчальних закладів, душпастир закликав на горохівчан Боже благословення з побажанням могутнього заступництва апостола.

21 грудня 2011 р.
Горохівський декан протоієрей Андрій Сидор у НВК «Загальноосвітня школа I–ІІІ ступенів – гімназія». Світлина з архіву священика
НЕХАЙ КОЛОСИТЬСЯ

14 грудня горохівський декан протоієрей Андрій Сидор на запрошення директора НВК «Загальноосвітня школа I–ІІІ ступенів – гімназія» Володимира Зінчука відслужив молебень за здоров’я вчителів та учнів, а також освятив прапор навчального закладу з нагоди дня школи. За традицією у цей день відбувається посвята у гімназисти учнів 1–5-х класів.

У дарунок на згадку про подію духовний наставник передав книги та побажав, щоб зерна, які засівають школа й Церква в серця дітей, проростали і приносили гарний урожай.

16 грудня 2011 р.
ТРАДИЦІЯ ДОБРОДІЙНИЦТВА

Горохівський декан протоієрей Андрій Сидор і настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця в Горохові протоієрей Роман Янів відправили молебень до великомученика Пантелеймона Цілителя в місцевому психоневрологічному інтернаті з нагоди Міжнародного дня інвалідів. Після Богослужіння відбувся концерт. Виступали учні школи № 1 ім. Івана Франка та вихованці інтернату.

За словами о. Андрія, щороку вони відвідують підопічних цього закладу. І не тільки духовно підтримують їх. І цьогоріч о. Андрій передав директору інтернату Юлії Ковальчук фінансову допомогу, а о. Роман – солодощі.

08 грудня 2011 р.
31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-123
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо