Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Ківерецький деканат

Тростянецька чудотворна ікона Божої Матері. Світлина інформаційної служби єпархії
ПІША ПРОЩА В ТРОСТЯНЕЦЬ

У неділю перед Успінням Пресвятої Богородиці наша єпархія відзначає свято Тростянецької чудотворної ікони Богоматері «Одигітрія». Щороку торжество посилює піше паломництво, яке проходить від Луцька до с. Тростянець Ківерецького деканату, де в храмі Святої Трійці й перебуває чудодійний образ. Аби взяти участь у прочанській ході цьогоріч, необхідно зголоситися до Юрія Нечипорука за тел. (050) 196-17-71 й прибути на пункт збору – до луцького кафедрального Троїцького собору – 21 серпня, в суботу. 22 серпня в тростянецькій церкві урочисте Богослужіння розпочнеться о 9.00, його очолить архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Духовна консисторія, настоятель парафії священик Сергій Ледвовк запрошують священнослужителів і мирян розділити радість празника.

10 серпня 2010 р.
Молодіжна піша проща, яку організувала Волинська духовна семінарія. Світлина Романа Вонсіцького
ПІШКИ СВЯТИМИ МІСЦЯМИ

Вихованці Волинської духовної семінарії (ВДС), члени братств – Молодіжного православного ім. Миколи-Святоші, князя Луцького, та Апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженського) здійснили піше паломництво до волинських святинь. Прощу, яку благословив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, організував й очолив інспектор з питань місійної діяльності консисторії, економ семінарії протоієрей Юрій Близнюк, долучилися до богомілля проректор Василь Лозовицький, завідувачка регентського відділу Валентина Нідзельська, насельниця луцького монастиря Святителя Василія Великого монахиня Наталія (Кудрянська).

14 травня в нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці ректор ВДС протоієрей Ігор Швець відправив для паломників молебень на початок усякої доброї справи, поблагословив – і вони рушили в путь...

18 травня 2010 р.
Протоієрей Іван Семенюк
КАДРОВІ ЗМІНИ

Указом архієпископа Луцького і Волинського Михаїла призначено нового ківерецького декана. Ним став настоятель Покровського собору в Ківерцях протоієрей Іван Семенюк (досі ці обов’язки тимчасово виконував цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк). Також владика доручив канцлерові протоієрею Миколі Цапу тимчасово опікуватися луцьким міським деканатом.

Новопризначеному ківерецькому бланочинному 37 років. У священному сані з 1994 року: під час навчання у Волинській духовній семінарії висвячений на диякона й пізніше на священика митрополитом Йоаном (Боднарчуком). Був настоятелем парафії Воздвиження хреста Господнього в Луцьку, згодом у цьому ж місті, з 2006-го, – настоятелем Свято-Феодосіївської громади. З 2004 року й донедавна був луцьким міським деканом, з 2005-го виконує послух обласного благочинного. Отця Івана відзначено різними церковними нагородами, востаннє – митрою (1999 р.).

22 лютого 2010 р.
Храм Святої Трійці в с. Тростянець Ківерецького деканату. Світлина Данила Зінкевича
СВЯТОЩІ ДО СВЯТОЩІВ

Старовинний Троїцький храм у с. Тростянець Ківерецького деканату добре відомий на Волині. Тут ще з XVII ст. у каплиці «Божа гора» зберігається чудотворна Тростянецька ікона Богородиці з Дитятком. Це один із паломницьких осередків нашого краю.

Маючи таку реліквію, мешканці Тростянця дещо звикли до повсякчасної присутності святого. Тож настоятель парафії ієромонах Іов (Богуш) як один із засобів піднесення релігійного духу час від часу практикує перебування на парафії й інших святинь. Так, минулої неділі до цього Божого дому прибула ікона з частинкою мощей святого Йоана Хрестителя. Парафіяни молилися на Літургії з молебнем до Предтечі, на акафісті цьому угодникові Божому. Наприкінці дводенного перебування реліквію було внесено до місцевого будинку престарілих.

22 вересня 2009 р.
Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
ОКРОПИЛИ ВОДОЮ ОКРОПЛЕНЕ КРОВ’Ю

3 грудня 2008 р.

Ківерцівський декан протоієрей Олег Ткачусь. Світлина прот. Віталія СобкаДорога Луцьк – Ківерці засіяна придорожніми хрестами: тут сталося безліч аварій, тут загинуло чимало людей. Тож християни декількох сіл Ківерецького благочиння звернулися до декана протоієрея Олега Ткачуся, щоб освятити шосе. Адже рік тому після освячення дороги з містечка Ківерці до села Сокиричі трагічних випадків на ній значно поменшало.

30 листопада о пів на другу пополудні хресна хода – п’ятнадцять священиків, хор, численні віряни – з корогвами й образом чудотворця Миколая рушила від межі Луцька у напрямку до Ківерець, районного центру, що за 15 кілометрів від центру обласного. Біля придорожніх хрестиків на місці аварій душпастирі служили заупокійні літії, біля великих хрестів, так званих фігур, – молебні, окроплювали трасу освяченою водою. Зупинялися легкові автомобілі, з них виходили водії й приєднувалися до молитви. Зупинялися автобуси, з них виходили пасажири і брали благословіння у панотців. Від села до села хресний хід збільшувався, бо місцеві селяни приєднувалися і йшли далі. О пів на п’яту близько двохсот п’ятдесяти...

03 грудня 2008 р.
ДВА ЮВІЛЕЇ РАЗОМ

31 серпня 2008 р.

Троїцькому храмові в с. Тростянець Ківерцівського деканату – 360 років. Світлина Данила ЗінкевичаТроїцький храм у селі Тростянець Ківерецького деканату добре відомий у нашому краї: він старовинний і в ньому є чудотворна ікона «Одигітрія». Нещодавно громада, яку очолює настоятель ієромонах Іов (Богуш), два дні святкувала дві дати: 360-ліття своєї церкви та 10-річчя з часу відновлення чудотворення її головної реліквії – Тростянецької ікони Божої Матері.

Із Ківерець хресним ходом повернувся до Тростянця образ Діви Марії з частками мощей віфлеємських младенців, який перебував у Покровському соборі районного центру з нагоди 1020-річчя хрещення Русі-України. Духовенство на чолі з деканом протоієреєм Олегом Ткачусем відслужило водосвятний молебень та молебень у храмовій каплиці «Божа гора», де постійно перебуває чудотворна ікона. До ківерцівської процесії...

31 серпня 2008 р.
ЛУНКИЙ ВІДГОМІН

22 серпня 2008 р.

Під час святкування 1020-річчя Хрещенні Русі в КіверцяхЯк відомо, волиняни взяли надзвичайно активну участь у святкуваннях 1020-ліття хрещення Русі-України, що відбулись у столиці. Належно було відзначено цю дату й у Волинській єпархії. Ось як, наприклад, це відбувалося 17 серпня в Ківерцях.

До Покровського собору прибув єпископ Луцький і Волинський Михаїл, численні священнослужителі. Разом із настоятелем парафії, деканом протоієреєм Олегом Ткачусем вони відправили святкову Божественну Літургію. Під стінами Божого дому церковні хори Ківереччини дали концерт духовної музики. Із Троїцького храму села Тростянець було доставлено копію чудотворної Тростянецької ікони Божої Матері з частками мощей віфлеємських немовлят-мучеників, тож із цією реліквією не менше тисячі вірян здійснили хресний хід містом. Користуючись святковою нагодою, архієрей...

22 серпня 2008 р.
ДВА ЧУДА В ОДНОМУ МІСЦІ

26 червня 2008 р.

Настоятель Тростянецької парафії ієромонах Іов освячує джерело біля церквиУ селі Тростянець Ківерцівського деканату є храм Святої Трійці, якому цього року виповнилося 360 літ. Головна його святиня – старовинний образ Тростянецької Божої Матері. У давнину він чудотворив, а згодом дива припинились і відновилися десять років тому: після молитви біля нього зцілилися сотні людей. Днями ж замироточила ікона великомучениці Варвари, що висить поруч із нею. Настоятель парафії ієромонах Іов (Богуш) запросив декана протоієрея Олега Ткачуся і той засвідчив чудо. Біля образа щодня правлять молебні, миром помазують молільників.

А нещодавно тут сталася ще одна незвичайна подія. За переказами старожилів, неподалік церкви колись било джерело, але де саме – ніхто не знав. Тож священики, помолившись на закладення криниці, навмання поставили хреста на церковному подвір’ї. Прийшли...

26 червня 2008 р.
ДЗВОНИ ВІРИ

2 квітня 2008 р.

Єпископ Михаїл випробовує щойноосвячені дзвони храму Святителя Василія Великого в с. Хорлупи Ківерцівського деканату. Світлина Дмитра ЧеренюкаДзвони – єдиний музичний інструмент, традиційно вживаний у православному богослужінні. Чи не кожна парафія бажає мати гарні дзвони, щоб милуватися їх переливами.

Днями єпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у с. Хорлупи Ківерецького деканату й освятив нові дзвони храму Святителя Василія Великого, придбані за кошти громади. «Скликатимуть вони вас, браття і сестри, на Службу Божу, сповіщатимуть про радісні й сумні події. Нехай наша віра буде схожою на звуки дзвона, щоб усі чули і знали, що ми православні, що ми правильно славимо Творця нашими вчинками, словами і навіть думками», – сказав преосвященний...

02 квітня 2008 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-85
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо