Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Ковельський районний деканат

СЯЮТЬ ХРЕСТИ

15 жовтня 2008 р.

ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис. Світлина Сергія ДубинкиДнями ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис, інші священнослужителі з благословення єпископа Луцького і Волинського Михаїла освятили три хрести на бані церкви Апостола Йоана Богослова в с. Озерне (настоятель – протоієрей Дмитро Андрухів). Це село невелике – не більше 70 дворів – досі не мало свого храму, та щоб не ходити до сусіднього Поворська, озеряни звели свій храм і вже накривають його. Сподіваються наступного року молитися у своїй святині, тож освячення хрестів на часі.

На цю нагоду зібралося десятків з чотири селян. У проповіді о. Іван зупинився на ролі хрестів у нашій вірі: на Голгофі, у катакомбах, на маківках сучасних храмів... «Це наш головний символ, ознака нашого спасіння, що тепер сяятиме не лише в душах односельців, а й на головній споруді вашого села», – сказав душпастир.

15 жовтня 2008 р.
У КОЛОДНИЦІ БУДЕ ЦЕРКВА

22 вересня 2008 р.

У селі Колодниця Ковельського районного деканату відбулася радісна подія. Місцеві віряни розпочали втілювати в життя давню мрію: молитися у своєму храмі. Адже раніше тут ніколи церкви не було й наразі громада підносить свої молитви в пристосованому для богослужінь приміщенні. І ось напередодні Різдва Пресвятої Богородиці декан протоієрей Іван Бонис із благословення єпископа Михаїла освятив місце під будівництво храму Святого Духа. Божого благословення на цю святу справу просили й інші священнослужителі, зокрема, настоятель парафії священик Василь Фурман.

Звертаючись до присутніх з пастирським словом, отець декан нагадав слова Ісуса Христа, що саме Він створив Церкву тут, на землі, а тепер вони втілюються і в Колодниці.

22 вересня 2008 р.
НЕЛЯКЛИВА ЧЕРІДКА

1 вересня 2008 р.

Ще 1997 року в сільці Красноволя Ковельського районного деканату, де всього-на-всього 25 хат, було закладено камінь, щоб розпочати будівництво храму – одного на два села: це та поблизьке Городище. Проте згодом городищани звели свою Свято-Успенську церкву, але красновольці від бажання спорудити дім Божий таки не відмовилися. І ось у малесенькому селі, де майже всі жителі – пенсіонери, вже будується церква-каплиця, теж Успенська. Тож на Успіння Пресвятої Богородиці декан протоієрей Іван Бонис, настоятель священик Василь Старевич і його брат священик Степан Старевич у супроводі хору з с. Мощена відправили тут Божественну Літургію, роздали духовну літературу. Отець Іван, окрім святкової проповіді, звернувся до парафіян зі словами підбадьорення, аби почату справу було завершено. Адже це непросто: за...

01 вересня 2008 р.
НЕЗВИЧАЙНА ВІДПРАВА

29 липня 2008 р.

Учасники свята в с. Воля КовельськаУчора, на свято Рівноапостольного князя Володимира, парафія Архістратига Михаїла в c. Воля Ковельська Ковельського районного деканату відзначила 1020-ліття хрещення Київської Русі. Як повідомив єпархіальній прес-службі настоятель священик Володимир Удуд, із цієї нагоди священики на чолі з настоятелем володимирського собору Різдва Христового протоієреєм Миколою Удудом відслужили урочисту Божественну Літургію. Уперше в цьому селі та й у всьому деканаті спільну молитву за постання Єдиної Помісної Української Православної Церкви підсилило те, що за Богослужінням почергово співали два хори: парафіяльний і священичий у складі настоятеля церкви, ієреїв Івана Оринчака, Василя Фурмана, Василя та Степана Старевичів – пастирів із навколишніх сіл. Після відправи отець Іван ознайомив присутніх зі своєю поетичною творчістю на духовну тематику.

29 липня 2008 р.
З НОВОПРИЗНАЧЕНИМ ГОЛОВОЮ

22 липня 2008 р.

Зустріч новопризначеного голови Ковельської райдержадміністрації В. Скуби з представниками конфесій. Світлина з сайту Orthodoxy.org.uaУ Ковельській районній державній адміністрації відбулася зустріч-знайомство новопризначеного керівника цього органу Валентина Скуби з очільниками релігійних конфесій на Ковельщині. Від Київського Патріархату в заході взяли участь декани: міський – протоієрей Анатолій Александрук та районний – протоієрей Іван Бонис, які привітали голову від імені єпископа Луцького і Волинського Михаїла. Отець Іван подарував новопризначеному ікону великомученика Юрія Переможця. Було порушено поточні питання державно-релігійних стосунків. Зокрема, районний декан наголосив на потребі передачі пам’ятки архітектури в селищі Голоби громаді УПЦ КП. Ішлося також про міжконфесійний хресний хід, приурочений до 1020-річчя хрещення Русі-України, що відбудеться у Ковелі на День Незалежності. Сторони висловили надію на подальшу плідну співпрацю.

22 липня 2008 р.
ПОМОЛИЛИСЯ ЗА ЛЕСЮ

26 лютого 2008 р.

Напередодні 137-ліття з дня народження Лесі Українки, ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис освятив садибу-музей поетеси в с. Колодяжному після капітального ремонту. При цьому був присутній греко-католицький священик. Відтак о. Іван звершив заупокійну літію по рабах Божих Ларисі та її найближчих родичах, подарував музею ікону Волинської Божої Матері. Разом із директором цього закладу Вірою Комзюк, усіма його співробітниками молилися парафіяни сіл Колодяжне і Дубова та відвідувачі музею.

26 лютого 2008 р.
ЮВІЛЕЙ КОВЕЛЬСЬКИХ СОЮЗЯНОК

18 лютого 2008 р.

У ковельській «Просвіті» відбулась урочиста академія з нагоди 80-річчя створення місцевого осередку Союзу українок. У святкуванні взяв участь настоятель парафій Апостола Йоана Богослова в с. Будище та Святителя Миколая Чудотворця в с. Колодяжне ковельського районного деканату священик Іван Оринчак. Місцевий церковний бюлетень «Духовні вісті» повідомляє, що він звернувся до учасників із вітальною промовою, побажавши успіхів у справі «збереження багатовікових духовних надбань українського народу, примноженні його славних традицій та в прагненні прищепити підростаючому поколінню почуття справжнього патріотизму».

18 лютого 2008 р.
ДУХ ГРОМАДИ

10 грудня 2007 р.

Новозбудований храм Архістратига Михаїла в с. Воля Ковельська. Світлина Віталія СарапінаНаскільки пам’ятають старожили, у с. Воля Ковельська ніколи не було храму. Не було, отже, й церковної громади. А громада церковна та просто сільська – це, згодьтеся, не одне й те ж саме. Та коли чотири з половиною роки тому тут почали будувати свій дім Божий, громада сільська швидко згуртувалась у церковну. Хай не багатьох міг умістити вагончик, пристосований під тимчасовий храм, але всі брати і сестри, які ходили на відправи й старалися звести мури повноцінної церкви, почувались однією сім’єю. Допомагали один одному, хто чим міг, переживали один за одного. І яка ж була спільна радість, коли 25 листопада єпископ Луцький і Волинський Михаїл у супроводі численного духовенства, зокрема районного й міського деканів протоієреїв Івана Бониса й Анатолія Александрука, прибув на освячення їхнього храму Архістратига Михаїла! Цей дух...

10 грудня 2007 р.
«ЗА ДРУЗІВ СВОЇХ...»

29 жовтня 2007 р.

У с. Скулин Ковельського районного деканату, в урочищі, яке було одним із місць формування перших загонів УПА, відкрито пам’ятник героям. Його освятили протоієреї Анатолій Александрук, ковельський міський декан, та Іван Бонис, районний декан. «Немає більшої любові, ніж віддати своє життя за друзів своїх», – ці євангельські слова нагадав отець Іван у проповіді, закликаючи молитися за упокоєння тих, хто не пощадив свого життя за свободу Вітчизни. А молитися прийшло чимало скулинців. Долучилися до них голови райдержадміністрації Вадим Грищук і районної ради Микола Гайдучик. Після освячення пам’ятника священики відслужили панахиду по убієнних.

29 жовтня 2007 р.
МАЛЕ СЕЛО – ВЕЛИКА ВІРА

7 вересня 2007 р.

Дедалі частіше ми повідомляємо про храмові новобудови не у великих містах, селищах чи селах, а в невеличких сільцях. Це добра ознака, бо якщо є церква, то в ній лунає молитва «за село це і за всяке місто і село», а отже «неперспективні села» матимуть перспективу. Подібні вістки свідчать і про неабияку віру їхніх жителів, бо вони, аж ніяк не багаті люди, не тільки зважуються звести храм невеличкою громадою, а й підтримують у них належний лад і дух благочестя.

Подібна новина надійшла до нас і з Ковельського деканату: у селі Черкаси, що налічує всього-на-всього тридцять хат, було освячено хрест на місці спорудження церкви-каплиці. Чин освячення й молебень звершили районний декан протоієрей...

07 вересня 2007 р.
11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-110
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо