Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Ковельський районний деканат

ПОЛІССЯ ЄДНАЄТЬСЯ В МОЛИТВІ

13 липня 2007 р.

Нерядова подія відбувається цими днями у Ковельському районному деканаті: з 1-го по 15-те липня за благословінням єпископа Луцького і Волинського Михаїла тут перебуває частка мощей чудотворця Миколая Мирлікійського, яка постійно міститься в кафедральному Троїцькому соборі в Луцьку. Святиня вже побувала у селах Дубове, Колодяжне, Зелене, Воля Ковельська, Мощена, Облапи, Поворськ, Кричевичі, Городище, Бахів, Уховецьк, а далі її шлях проляже через Кругель, Голоби, Білашів і Білин. Усюди реліквію зустрічають із почестями: несуть хресним ходом усією громадою, вбрані по-святковому, у вишиванки, до пересічних мирян долучаються представники місцевої влади, а в тих селах, де є також парафії Московського Патріархату, – наші браття і сестри з благословіння своїх настоятелів уливаються у спільну ходу...

13 липня 2007 р.
У ДОБРУ ПУТЬ, ПРАВОСЛАВНЕ ЮНАЦТВО!
(оновлено 2 липня)

1 липня 2007 р.

Єпископ Михаїл очолює подячну молитву випускників. Світлина Данила ЗінкевичаЦими днями у середніх школах області відбулися випускні вечори. Священики Волинської єпархії, багато випускників, їхніх батьків і вчителів використали цю нагоду для подячної молитви Богові.

27 червня з ініціативи капеланської служби єпархії одинадцятикласники луцьких шкіл були запрошені до кефедрального собору Святої Трійці. Після молебня подяки єпископ Луцький і Волинський Михаїл нагадав молоді про заповідь шанувати батьків та побажав щасливої життєвої дороги. Радісно було бачити, що сотні юнаків і юнок, їх родичі, вихователі слухали архіпастирські настанови. Та, на превеликий жаль, чимало випускників залишилися й поруч на Театральному майдані, з тих чи тих причин не наважившись переступити за церковну огорожу...

02 липня 2007 р.
У ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ

1 липня 2007 р.

27 червня в області відбулися заходи до Дня Конституції. У деяких із них взяли участь священнослужителі нашої єпархії. Зокрема, у Волинському академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка учасником обласних урочистостей був прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко, а в Ковелі у міській бібліотеці – міський та районний декани – протоієреї Анатолій Александрук та Іван Бонис.

01 липня 2007 р.
«КОВЧЕГ» ПЛИВЕ, «КОВЧЕГ» РЯТУЄ
(оновлено 1 липня)

28 червня 2007 р.

Більше року в ковельському районному деканаті працює місійна група «Ковчег». Нині до неї входить четверо священиків – молодих, освічених, енергійних: отці Іван Оринчак, Василь Старевич, Володимир Удуд і декан протоієрей Іван Бонис. Її мета – піднесення молитовного духу в тих парафіях, де ще не зведено храмів Київського Патріархату, поліпшення уставної дисципліни тощо. Робота «Ковчега» дає плоди: після його відвідин у селах Красноволя, Черкаси, Будище, Бахів справи зі спорудженням домів Божих пішли куди краще, у багатьох парафіях ввійшло у звичай відправляти акафісти, православні стали більше дбати про церковний спів...

01 липня 2007 р.
ГОЛОБИ СВЯТКУЮТЬ

18 травня 2007 р.

У Голобах, що на Ковельщині, відзначили 50-річчя надання цьому населеному пунктові статусу селища. Із цієї нагоди до своєї малої батьківщини прибули численні земляки. Розпочалися святкування з Літургії та молебня за селище. Їх звершив настоятель місцевої парафії Апостолів Петра й Павла священик Микола Лисюк. Він та священик Іван Оринчак, який представляв Ковельський деканат, взяли участь і в урочистих зборах селищної громади в будинкові культури. У привітальному слові отець Іван, зокрема, сказав про важливість пам’ятати свій рідний край, не забувати своє коріння та закликав Боже благословіння на Голоби і всіх голобчан.

18 травня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
НА КОВЕЛЬЩИНІ ОСВЯЧЕНО КОМП’ЮТЕРНИЙ КЛАС

6 лютого 2007 р.

Ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття комп’ютерного класу в загальноосвітній школі села Дубове. Це перша у районі школа, яка матиме клас із сучасним технічним оснащенням, адже тут поглиблено вивчають інформатику. Священик освятив комп’ютерний клас, побажав присутнім соломонової мудрості, аби здобуті знання використовувати на славу Божу й користь ближнім, та подарував ікону «Ісус Христос із дітьми».

06 лютого 2007 р.
У СЕЛІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ – НОВИЙ ХРАМ

17 жовтня 2006 р.

Новозбудований храм Святителя Миколая Чудотворця в селі Колодяжне Ковельського районного деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Святителя Миколая Чудотворця в селі Колодяжне Ковельського районного деканату – батьківщині Лесі Українки. З нагоди свята відправили Божественну Літургію. З владикою співслужили районний декан протоієрей Іван Бонис, настоятель свяшеник Іван Оринчак і місцеве духовенство. У Богослужінні взяли участь також голова сільської ради Олена Філіпчук, представники громадськості та ЗМІ.

Під час Служби Божої преосвященний виголосив проповідь про храм Божий і благочестиве христянське життя. Він зазначив, що церква – душа села та його мешканців, адже вона – особливе місце, відображення небесної...

17 жовтня 2006 р.
ПАМ’ЯТНИК У ДУБОВОМУ

6 вересня 2006 р.

У с. Дубове Ковельського районного деканату урочисто відкрили пам’ятник борцям за волю й незалежність України. Про це повідомив єпархіальній прес-службі декан протоієрей Іван Бонис, за дорученням якого чин освячення пам’ятника та панахиду по полеглих героях відправив священик Василь Фурман.

У Богослужінні взяли участь заступник голови райради Юрій Поліщук, представники сільської влади, вчителі й учні місцевої школи. Звертаючись до присутніх із проповіддю, отець Василь закликав прищеплювати українським дітям і молоді духовно-національну свідомість.

06 вересня 2006 р.
ПАМ’ЯТІ ЖУРНАЛІСТА

27 грудня 2005 р.

Благочинний Ковельського району протоієрей Іван Бонис відправив панахиду над могилою головного редактора газети «Волинь» Полікарпа Шафети. На кладовищі с. Дубове в 70-ий день його народження зібралися волинські журналісти, представники громадськості, аби вшанувати пам’ять великого газетяра й патріота.

Після поминального Богослужіння отець Іван звернувся до присутніх із проповіддю. Він зазначив, що Полікарп Шафета – яскравий приклад служіння народові. «Київський Патріархат дуже...

27 грудня 2005 р.
11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-110
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо