Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Маневицький деканат

У МАНЕВИЦЬКОМУ ДЕКАНАТІ

27 липня 2007 р.

Маневицький декан священик Андрій Закидальський на запрошення дирекції місцевого краєзнавчого музею благословив відкриття виставки «Українська повстанська армія у світлинах і фактах». Вітаючи присутніх, серед яких були й колишні повстанці, він подякував їм за жертовне служіння Богові і ближнім.

27 липня 2007 р.
ДО ДНЯ МАТЕРІ
(оновлено 18 травня)

14 травня 2007 р.

До Дня матері«Усе, що в світі істинно святе, то мамині невтомні руки». Під такою назвою вчора в луцькому народному домі «Просвіта» відбувся урочистий захід з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї. У ньому взяв участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, представники інших християнських конфесій. «Пресвята Марія, Мати Сина Божого, хай оберігає затишок українських родин», – побажав владика, вітаючи багатодітних матерів, усіх учасників свята. Після цього на його пропозицію очільники релігійних організацій і увесь зал прочитали молитву «Богородице Діво, радуйся».

День матері належно відзначали й інші православні спільноти нашого краю. Зокрема, цього дня в актовій залі чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерцівського району, місцеві матері приймали оригінальні вітання...

18 травня 2007 р.
У НОВОУКРАЇНЦІ МОЛЯТЬСЯ УКРАЇНСЬКОЮ

9 травня 2007 р.

У Новоукраїнці моляться українською. Світлина Олени РуденкоСело Новоукраїнка на Маневиччині невеличке і ніколи не мало свого храму. Православні тут досі належали до поблизьких парафій Московського Патріархату. Тож те, що сталося в селі цього року на Юрія, є для новоукраїнців справді подією історичною: нещодавно створена громада Київського Патріархату вперше змогла помолитися рідною мовою. Маневицький декан свяшеник Андрій Закидальський та інші місцеві священики відправили біля хреста акафіст великомученику Юрієві Переможцю. І хоча вельми рясний дощ, такий потрібний цієї весни, не дав зібратися всім парафіянам, але молитва вірних була ревною, тим більше, що її прикрашали два церковні хори – з Маневич і Колок. Нехай Господь молитвами святого Юрія так само рясно поблагословить цю громаду на многії і благії літа!

09 травня 2007 р.
У МАНЕВИЦЬКОМУ ДЕКАНАТІ

9 квітня 2007 р.

Під час вечора «Твій крок до успіху». Світлина Олени СопронюкНастоятель Маневицької парафії Вознесіння Господнього священик Михайло Мельничук і керівництво центральної районної бібліотеки організували й провели вечір «Твій крок до успіху», під час якого місцеві інваліди з клубу «Довіра» зустрілися з професійно успішними людьми. Мета зустрічі – урізноманітнення нелегкого життя людей з фізичними вадами та сприяння їхній адапатації в суспільстві. «Бог ніколи не дає людині тих життєвих хрестів, які вона не може понести. А інколи трапляється, що ми своїми діями, вчинками ускладнюємо собі життя. Необхідно не впадати у відчай і постійно над собою працювати, адже успіх ніколи не дається легко навіть фізично здоровим людям», – зазначив у своєму виступі отець Михайло...

09 квітня 2007 р.
ЗВІТНІ ДЕКАНАЛЬНІ ЗБОРИ

18 лютого 2007 р.

Звітні деканальні збори. Фото Данила Зінкевича7–17 лютого під проводом єпископа Луцького і Волинського Михаїла проходили звітні збори священнослужителів усіх деканатів. У Турійську, Горохові, Іваничах, Луцьку, Володимирі, Нововолинську, Локачах, Ковелі, Маневичах і Ківерцях духовенство прозвітувало про свою діяльність упродовж 2006-го року.

Виступаючи перед священиками преосвященний наголошував на актуальних питаннях загальноцерковного, єпархіального та суспільного життя. Зокрема йшлося про впорядкування церковної документації та статистики, підготовку кандидатів до чернецтва й вступу у Волинську духовну семінарію, відродження українських церковних традицій щодо...

18 лютого 2007 р.
АРХІЄРЕЙСЬКИЙ ВІЗИТ ДО МАНЕВИЦЬКОГО ДЕКАНАТУ

3 жовтня 2006 р.

Єпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив архіпастирський візит до Маневицького деканату. У храмі Святої Трійці, що в Маневичах, він відправив Божественну Літургію з нагоди свята Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Саме на честь цих святих громада розпочала будівництво нової церкви. З владикою співслужили маневицький декан священик Андрій Закидальський, ківерцівський декан протоієрей Олег Ткачусь, настоятель храму священик Михайло Мельничук та інші священнослужителі.

Того ж дня преосвященний Михаїл освятив та заклав капсулу у фундамент майбутнього храму Святителя Миколая Чудотворця в Колках.

03 жовтня 2006 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-66
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо