Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Маневицький деканат

Парафія в Маневичах відзначає 10-річчя та храмовий празник. Світлина Андрія Реля
ПРАЗНИК У МАНЕВИЧАХ

Парафія Святої Трійці в Маневичах відзначила 10-річчя та престольний празник храму, який вона будує на честь мучениць Віри, Надії, Любові та Софії. Радість урочистості доповнили освята спорудження дзвіниці та прибуття ковчежця з частинкою мощей святителя й чудотворця Миколая, архієпископа Мирлікійського (святиня постійно зберігається в кафедральному соборі Святої Трійці й інколи з благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла вшановується в інших храмах нашої Церкви).

Напередодні, 29 вересня, мощі зустріли на околиці селища миряни на чолі з деканом протоієреєм Андрієм Закидальським. Священики пронесли реліквію хресним ходом до Троїцької каплиці (тимчасового храму), де відправили Вечірню з акафістом святому...

07 жовтня 2010 р.
Почаївська лавра
ОЗНАКИ БРАТЕРСТВА

П’ятдесят прочан із Маневич побували в Почаївській лаврі, колишньому лаврському скиту (тепер монастир Святого Духа) та інших святинях тих місць. Духовно окормлював богомільців настоятель маневицького Троїцького храму священик Михайло Мельничук. На Божій горі він відслужив молебень.

У цій прощі не було б нічого незвичайного, якби не кілька суттєвих деталей: серед прочан були вірні обох Патріархатів, ніхто не чинив перепон священикові й нашим вірянам молитись біля спільноправославних святощів, а перевізник Петро Кондратюк, який поки що не належить до парафіян тих церков, звідки були прочани, зробив для них чималу знижку. Без сумніву, то все ознаки оздоровлення духовної атмосфери в нашому краї, про що ми останнім часом не втомлюємось повідомляти читачам.

23 вересня 2010 р.
Священик Михайло Мельничук
ЩЕ ПРАЦЮВАТИ Й ПРАЦЮВАТИ...

Сьогодні у відділі освіти і науки Маневицької райдержадміністрації пройшов семінар учителів курсів духовно-морального спрямування. Відбувся обмін досвідом, ознайомлення з нормативно-правовими актами, новинками методичного забезпечення тощо. В обговоренні наболілих питань взяв участь настоятель парафії Святої Трійці у Маневичах, викладач основ християнської етики в загальноосвітній школі № 2 райцентру священик Михайло Мельничук. Він зазначив, що серед проблем викладання цієї дисципліни – некваліфікованість частини педагогів, варіативний статус предмета, катастрофічна нестача підручників. Тож хоча на шляху вивчення християнської етики вже подолано чимало перешкод, попереду ще багато роботи.

14 вересня 2010 р.
Церковні співці Маневицького деканату на Святі духовної музики в м. Кузнецовську Рівненської єпархії
«СПІВАЙМО ГОСПОДЕВІ НАШОМУ, СПІВАЙМО!»

Церковні співці Маневицького деканату взяли участь у Святі духовної музики, що відбулося в м. Кузнецовську Рівненської єпархії. Його провів Центр дозвілля відділу культури міської ради. Запрошено було хори різних конфесій, але відгукнулися тільки шість колективів Київського Патріархату й один протестантський. Волинську єпархію представляли хори Свято-Троїцького храму селища Маневичі та Вознесенського с. Козлиничі – усього п’ятнадцять виконавців.

Як повідомив нашій інформаційній службі настоятель маневицької громади протоієрей Михайло Мельничук, який побував у Кузнецовську разом зі співаками, це вже не перший такий захід рівенчан. Раніше свято проводилось у містечку Володимирець. Воно важливе не тільки можливістю продемонструвати свій хист, а насамперед як місце для обміну досвідом. Тож маневиччани мають намір проводити такі свята й у себе...

08 серпня 2010 р.
Віфлиємський вогонь – у Колках
ІЗ ДАЛЕКОГО ВІФЛЕЄМА

Уже котрий рік волиняни зустрічають Різдво з вогнем, запаленим у Віфлеємі. По всьому світу цей пломінь із рук у руки, з країни в країну передають члени національних скаутських організацій.

На українсько-польському державному кордоні наші скаути – пластуни – взяли цей вогонь від скаутів польських – харцерів. 3 січня в Луцьку, в головному храмі Волинської єпархії Троїцькому кафедральному соборі для зустрічі полум’я зі Святої Землі зібрались архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, священнослужителі й численні віряни. Владика промовив архіпастирське слово, пластуни під гітари й сопілку виконали різдвяні піснеспіви. По тому кожен охочий узяв вогник із батьківщини Христа на ґнотики своїх свічок і лампадок. Вогонь із Віфлеєма розійшовся по Волині – по церквах, дитячих будинках, лікарнях...

05 січня 2010 р.
Священик Михайло Мельничук. Світлина прот. Віталія Собка
БЛАГОВІСТЯ В КНИГОЗБІРНЯХ

Настоятель парафії Вознесіння Господнього у Маневичах священик Михайло Мельничук у справі євангелізації щільно співпрацює з районними бібліотеками (ми про це вже писали не раз). Ось іще новини про це.

9 грудня душпастир зустрівся в бібліотеці для дітей із дев’ятикласниками ЗОШ № 1 райцентру на годині спілкування «Давайте поговоримо». Чи важко виконувати Божі Заповіді в наші часи? – таке питання обговорювали того дня. Господь дав нам Заповіді і Він же дає засоби для виконання їх – до такого висновку підвів школярів о. Михайло.

Наступного дня, 10 грудня, душпастир зустрівся з одинадцятикласниками тієї ж школи та учнями Маневицького професійно-технічного ліцею в районній бібліотеці для дорослих. Тема зустрічі звучала так: «Погляд сьогодення: смертна кара – за чи проти?». Хоча, як відомо, страту в Україні відмінено, проте подекуди лунають вимоги законодавчо відновити її. Майже всі старшокласники, які поспілкувалися того дня з о. Михайлом, залишилися...

12 грудня 2009 р.
Герб Маневицького району
НАРОД СПРАГЛИЙ ЄДНОСТІ

Цими днями у нашому краї проходять урочисті заходи з нагоди 70-річчя утворення Волинської області. 7 грудня такий вечір проведено в Маневицькому районному будинку культури. У президії були присутні керівники районної ради, райдержадміністрації, заслужені люди району, зал заповнений простим народом. Поміж своїх парафіян сиділи настоятель місцевої Вознесенської парафії Київського Патріархату священик Михайло Мельничук і душпастир із Московського Патріархату священик Петро Бомазюк.

Помітивши священиків, ведучі заходу запросили їх на сцену. Першим промовляв отець Петро, який, поміж іншим, висловив жаль, що українське Православ’я нині ще роз’єднане. У своєму ж слові отець Михайло сказав, Божий народ давно втомився від цього роз’єднання і прагне бути єдиним. Нині у найвищих церковних колах розпочалось потепління, що має врешті-решт привести до нашої повної єдності. А нам, по містах і селах, треба й самим долати цю ворожнечу. Якщо ми зараз, прямо тут, скажемо один одному «Прости і прощаю», то зробимо свій внесок у побудову церковної єдності...

11 грудня 2009 р.
РАДИЛИСЯ, ДИСКУТУВАЛИ

Священик Михайло Мельничук. Світлина прот. Віталія СобкаУ Маневицькому райвідділі освіти і науки відбувся районний семінар учителів основ християнської етики. В ньому взяв участь і настоятель місцевої парафії Вознесіння Господнього священик Михайло Мельничук, який, маючи окрім богословської освіти також педагогічну, викладає цей предмет у Маневицькій загальноосвітній школі № 2.

Зокрема, після ознайомлення учасників з програмою курсу, він висловив свої міркування щодо календарно-тематичного плану, поділився досвідом планування окремих уроків. Суперечку серед учасників заходу викликали побажання отця, щоб уроки розпочиналися з християнського привітання, вступних молитов (програмою передбачено лише повідомлення учням, що такі привітання й молитви існують). Врешті з цією думкою погодилися. А от із пропозицією о. Михайла, щоб на заняттях працювати безпосередньо із текстом Біблії, учасники семінару згодилися без дискусій.

Душпастир також висловив переконання, що педагогічна освіта священика має бути достатньою підставою для викладання християнської етики (теперішній порядок вимагає на це письмову згоду батьків усіх учнів класу)...

11 вересня 2009 р.
Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
Освячення фундаменту майбутнього храму в с. Новоукраїнка Маневицького деканату. Світлина Данила Зінкевича
У НОВОУКРАЇНЦІ ВСЕ ПО-НОВОМУ

Торік десь у цю пору ми вже писали про село Новоукраїнку (історична назва Бугаї) – маленьке, щось на п’ятдесят дворів, сільце в Маневицькому деканаті. Тоді було освячено хреста на місці майбутнього храму. Згадували ми в тій публікації й про те, що відсутність Божого дому була причиною малого зацікавлення селян релігійними справами.

Ось минув рік – і в Новоукраїнці все по-новому. Бо якщо тоді її мешканці тільки мріяли про храм, то тепер мають не лише тимчасову каплицю, а й фундамент повноцінної церкви. Якщо раніше мало знали про Православ’я, то нині стараннями настоятеля священика Андрія Закидальського (маневицького декана) місцева Юріївська громада, як мовиться в Діяннях святих апостолів, у вірі живе, рухається й існує.

А ще велика новина сталася тут 31 травня: уперше за всю історію села сюди прибув православний владика. Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив підмурівки майбутнього храму, заклав...

02 червня 2009 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-66
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо