Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Патріарх Філарет

НА СИНОДІ

28 лютого 2009 р.

Засідання Священного Синоду УПЦ КП. Світлина з сайта Cerkva.infoАрхієпископ Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у черговому засіданні Священного Синоду (владика є тимчасовим членом цього органу управління Церкви протягом 2009 року), який проходив у Києві під головуванням Патріарха Філарета.

Офіційний сайт УПЦ КП Cerkva.info повідомляє, що ієрархи розглянули й прийняли рішення з різних питань церковного життя. Зокрема, було вирішено урочисто відзначити у цьому році 300-річчя упокоєння святителя Димитрія Ростовського (українця за походженням, автора відомого багатотомного видання «Житія святих») та гетьмана Івана Мазепи (жертводавця, фундатора й будівничого багатьох українських храмів і монастирів). Також Синод вкотре закликав Московський Патріархат припинити практику так званого повторного хрещення, яку в цій Церкві вживають щодо охрещених у Патріархаті Київському, оскільки «ця практика є грубим порушенням Священного Писання, Символу віри, догматів і канонів...

28 лютого 2009 р.
ВІТАЄМО АРХІЄПИСКОПА!

22 січня 2009 р.

Сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підніс до сану архієпископа керуючого нашої єпархії єпископа Луцького і Волинського Михаїла. Як зазначено на офіційному сайті Київського Патріархату, високої нагороди нашого архієрея удостоєно з нагоди 80-річчя Предстоятеля Церкви. Отже, відтепер титул владики Михаїла – архієпископ Луцький і Волинський. Відповідно, звертання до ієрарха в архієпископському сані – Ваше Високопреосвященство або Високопреосвященнійший владико.

22 січня 2009 р.
ПРИЗНАЧЕНО РЕКТОРА
(оновлено)

3 грудня 2008 р.

Засідання Священного Синоду. Світлина з сайта Cerkva.info26 листопада Священний Синод на чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом на прохання єпископа Луцького і Волинського Михаїла призначив ректором Волинської духовної семінарії протоієрея Ігоря Швеця, кандидата богословських наук (журнал засідання Синоду № 14). Про це повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату Cerkva.info.

Отець Ігор народився 1959 року на Буковині у сім'ї священика. В 1983 році з відзнакою закінчив Одеську духовну семінарію, в 1990-му – Московську духовну академію. Служив у Львівській і Дрогобицько-Самбірській єпархіях, у Німеччині. Викладав у Львівській духовній семінарії, Київських академії та семінарії. 2000 року душпастир очолив Рівненське духовне училище (нині – семінарія). У 2001 році захистив дисертацію на здобуття...

03 грудня 2008 р.
КИЇВ. МИХАЙЛІВСЬКА

21 липня 2008 р.

Під час патріаршої Літургії 19 липня 2008 р. на Михайлівській площі в Києві. Світлина священика Миколи Цап’юка18 липня єпископ Луцький і Волинський Михаїл був учасником Архієрейського Собору. На ньому виступив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, який ознайомив присутніх з перспективами подолання канонічної ізоляції Київського Патріархату. Усі члени Собору висловили згоду з позицією первоієрарха.

Наступного дня на Михайлівській площі столиці відбулась патріарша Літургія на честь 900-ліття Золотоверхого монастиря та 1020-ліття хрещення Русі-України. На неї з’їхалися духовенство й миряни з усієї України. Делегація від Волинської єпархії була чи не найбільша: близько ста п’ятдесяти священиків та п’ятисот вірних. У святковій відправі разом із іншими архієреями взяв участь і владика Михаїл. Після Літургії всі учасники святкувань пройшли хресним ходом до пам’ятника рівноапостольному Володимирові...

21 липня 2008 р.
НЕ КОНТРОЛЮВАТИ, А КООРДИНУВАТИ

27 червня 2008 р.

Під час засідання в патріархії. Світлина з сайту Cerkva.infoПатріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся із головами єпархіальних відділів у справах молоді, головами православних молодіжних братств і організацій. Захід, який відбувся в патріархії, проведено за ініціативою управління у справах молоді при Священному Синоді УПЦ КП (голова – єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, випускник Волинської духовної семінарії), адже в молодіжному русі нашої Церкві накопичилося чимало проблем. Так, досі неврегульованим було питання реєстрації місцевих братств, їх співпраці з підрозділами патріархії тощо.

Представниками Волинської єпархії на цьому зібранні були секретар духовної консисторії, ігумен жидичинського Миколаївського монастиря Марк (Левків), який тривалий час був духівником луцького молодіжного братства Преподобного Миколи-Святоші, голова цього...

27 червня 2008 р.
СТІЛЬКИ ВРАЖЕНЬ!..

20 червня 2008 р.

Вихованці недільної школи луцької Миколаївської церкви біля патріаршого Володимирського собору. Світлина прот. Миколи ГояВихованці недільної школи луцької Миколаївської церкви (настоятель протоієрей Микола Гой) побували у стольному граді Києві. Діти й підлітки відвідали Володимирський і Софіївський собори, Михайлівський Золотоверхий монастир, храм Різдва Христового (Шевченківський), Печерську лавру, Андріївську церкву, провідали могили луцький князів Володимира Мстиславича, Ярополка Ізяславича та Ізяслава Ярославича. При відвіданні Володимирського храму – патріаршої кафедри – кожній дитині від імені Святійшого владики Філарета було вручено «Закон Божий». Звичайно ж, крім цієї прощі, були й світські екскурсії, зокрема прогулянка катером по Дніпру.

Приїхали додому юні парафіяни дуже задоволені. Поїздка ж їхня відбулася коштом добродійників: «Житлобуду-2» (директор Леонід Стефанович), заводу ЗБК (директор...

20 червня 2008 р.
ПАТРІАРХ У ЛУЦЬКУ
(оновлено)

17 червня 2008 р.

Патріарх Філарет благословляє луцьких дітей. Світлина прот. Віталія СобкаМайже щороку предстоятель нашої Церкви Майже щороку предстоятель нашої Церкви Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на Зелені свята відвідує Волинь. Річ у тім, що парафіяни кафедрального храму єпархії – Троїцького собору – у день Зіслання Святого Духа відзначають храмовий празник, а Волинська єпархія – одна з найбільших у Патріархаті.

Як і кожен рік, волинська паства чекала від Його Святості поради, розради, підтримки, палкого архіпастирського слова. І, як завжди, не помилилася у сподіваннях.

Владика Філарет прибув до Луцька напередодні, у неділю ввечері, 15 червня. Священнослужителі та численні віряни, серед яких були голова облдержадміністрації...

17 червня 2008 р.
З БОГОМ – У ШИРОКИЙ СВІТ!

13 липня 2007 р.

Випускники Острозької академіїУ Національному університеті «Острозька академія» відбувся черговий випуск бакалаврів, спеціалістів і магістрів релігієзнавства та перший – магістрів богослів’я. Переважно це духівництво й миряни Київського Патріархату, але є чимало з УПЦ МП та вірних різних протестантських деномінацій. Серед випускників – релігієзнавці із Волинської єпархії УПЦ КП: отці Михайло Бучак, Іван Пахолок (спеціалісти), Микола Цап, Олександр Безкоровайний, Роман Нестер, Олександр Доброскок, Володимир Удуд, паніматка Оксана Цап (бакалаври).

Урочистості розпочалися Божественною Літургією в університетському храмі Преподобного Федора Острозького. Її очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні кількох єпископів. Відтак відбувся подячний молебень...

13 липня 2007 р.
ПАТРІАРХ ФІЛАРЕТ У ЛУЦЬКУ

28 травня 2007 р.

Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку під час Патріаршого Богослужіння. Світлина прот. Віталія СобкаДень Святого Духа, що цього року випав на 28 травня, – храмовий празник кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. За багаторічною традицією Волинську єпархію цього дня відвідує Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Не порушив Святійший цього узвичаєння і цьогоріч.

Високий гість прибув на Волинь напередодні увечері. На кордоні області його зустріли єпископ Луцький і Волинський Михаїл і канцлер протоієрей Микола Цап, а в обласному центрі на церковному подвір’ї – представники влади, духовенства та численні віряни. Наступного дня, на престольне свято, Первоієрарх очолив Божественну Літургію в головному храмі єпархії. Йому співслужили: митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, владика Михаїл, о. Микола Цап, обласний декан протоієрей Іван Семенюк, декан кафедрального собору протоієрей Володимир Подолець, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Іван Нідзельський, намісник Замкового чоловічого монастиря Різдва Христового в Луцьку ієромонах Святополк (Канюка), декани та інші священнослужителі. Разом з тисячами вірних молилися голова облдержадміністрації Володимир Бондар, голова облради Анатолій Грицюк, луцький міський голова Богдан Шиба...

28 травня 2007 р.
11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-109
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо