Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Патріарх Філарет

Світлина Данила Зінкевича
«ДОРОГОЮ ІСУСА ХРИСТА»

Паломницький центр «Волинь» із благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета уперше організовує всеукраїнське паломництво до Святої Землі «Дорогою Ісуса Христа». Проща відбудеться 17–24 листопада. Докладніша інформація – ось тут.

04 жовтня 2010 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл виступає із доповіддю на Пастирсько-просвітницькому форумі в Києві. Світлина інформаційної служби єпархії
Є ПРОБЛЕМИ, Є Й ДОСВІД

29 липня в Київській православній богословській академії відбувся Пастирсько-просвітницький форум під головуванням Патріарха Філарета. Від нашої єпархії в ньому взяли участь архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, проректор цього навчального закладу Василь Лозовицький, голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко, намісник Замкового Свято-Архангельського монастиря в Луцьку ігумен Святополк (Канюка), насельник цієї обителі ієромонах Арсеній (Качан), настоятель парафії Святої Трійці в с. Липини Луцького районного деканату, викладач семінарії священик Микола Цап’юк та намісниця монастиря Різдва Христового у Володимирі ігуменя Марія (Ігнатенко)...

02 серпня 2010 р.
Поховання митрополита Львівського і Сокальського Андрія. Світлина з сайта Cerkva.info
У МАНЯВІ ТА ЛЬВОВІ

6–7 липня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл на запрошення архієпископа Івано-Франківського і Галицького Іоасафа брав участь у святі Преподобних Іова і Феодосія Манявських, яке відбулося в Манявському скиту. Богослужіння у Хрестовоздвиженському соборі очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Увечері 7 липня владика Михаїл прибув до Львова. Тут у соборі Покрови Пресвятої Богородиці він помолився за упокоєння новоспочилого митрополита Андрія під час відправи Первоієрархом Київського Патріархату парастасу, а наступного дня, 8 липня, – долучився до Божественної Літургії та чину поховання львівського архієрея.

09 липня 2010 р.
Паломники нашої єпархії з ієрархами в Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких Могилах. Світлина Тамари Ваврищук
ПОМ’ЯНУЛИ КОЗАКІВ

У Неділю всіх українських святих архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, паломники з нашої єпархії побували у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких Могилах, долучившись до урочистого Богослужіння та інших заходів, присвячених пам’яті українських козаків та селян, які загинули в битві під Берестечком 1651 року. Божественну Літургію і панахиду під відкритим небом на паперті храму очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

08 червня 2010 р.
Радіостанція «Сім’я і дім» (102, 4 МГц)
ЗАЦІКАВИЛО? СЛУХАЙТЕ!

Учора в 14.30 вийшла чергова православна передача «Благо» на радіостанції «Сім’я і дім» (102, 4 МГц). Цього разу автор і ведучий програми протоієрей Віктор Пушко розділив її на дві півгодинні частини, щоб докладніше ознайомити слухачів із візитом на Волинь Патріарха Київського і Всієї Руси Філарета. Під час візиту Його Святість очолив храмовий празник Луцького кафедрального собору Святої Трійці, освятив дзвони новозбудованого храму в с. Липини Луцького районного деканату й дав прес-конференцію для місцевих ЗМІ. Запис передачі – ось тут (перша частина) і тут (друга частина).

31 травня 2010 р.
Прес-конференція Патріарха Філарета для волинських ЗМІ. Світлина Ярослава Близнюка
«МИ – З ХРИСТОМ»

Учора, в другий день першосвятительського візиту до нашої єпархії, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет дав прес-конференцію для місцевих ЗМІ.

На запитання, чому Патріарх щороку приїздить до Луцька на Зелені свята, первосвятитель відповів: «Бо це мій обов’язок як Патріарха, так, як відвідували апостоли засновані ними церкви. А нагода для відвідання Луцька – храмове свято кафедрального собору Святої Трійці. Я радію духовному піднесенню, вірі волинян».

«Як Ви ставитесь до того, що держава втручається у церковні справи?» – запитали Патріарха. На це владика Філарет відповів: «Нині держава не втручається у церковні справи. Ось за радянської влади – втручалась у кожний крок. Тепер ми – свобідні, я можу порівнювать. І за це маємо дякувать Богу, що Церква свобідна. В Україні державна влада допомагає Церкві, про що свідчать оті понад три тисячі храмів, збудованих на місці зруйнованих. Адже це і відведені земельні ділянки, і багато чого іншого. А те, що політики намагаються використовувати Церкву – то ми не хочемо...

25 травня 2010 р.
Храмовий празник кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку, який очолив Патріарх Філарет. Світлина Ярослава Близнюка
«ДІЄ І БУДЕ ДІЯТИ»

Сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмовий празник кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Під час Божественної Літургії та хресного ходу навколо головної святині єпархії з ним співслужили: архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, єпископи Кіровоградський і Голованівський Марк та Вінницький і Брацлавський Онуфрій, канцлер протоієрей Микола Цап, декани єпархії, намісники монастирів й інші священнослужителі. Разом з тисячами вірян молилися голова облради Анатолій Грицюк та луцький міський голова Богдан Шиба. Відправу транслювала в прямому ефірі Волинська держтелерадіокомпанія з повтором увечері.

Вітаючи волинян зі святом, Святійший виголосив проповідь про День Святого Духа, а саме як Його дія перероджувала людей у минулому та сьогодні. Ми помітимо явне переродження апостолів, коли...

24 травня 2010 р.
Лучани вітають Патріарха Філарета. Світлина інформаційної служби єпархії
ЛУЧАНИ ЗУСТРІЛИ ПАТРІАРХА

Учора ввечері очільник Київського Патріархату Святійший Філарет, відвідавши Троїцьку парафії в с. Липини Луцького районного деканату, прибув до обласного центру. Біля брами кафедрального собору Святої Трійці його зустріли священнослужителі, міський голова Богдан Шиба та інші високопосадовці.

На молебні з нагоди прибуття Патріарх сказав проповідь. Він привітав усіх присутніх із престольним празником, зазначивши: «Щоразу, коли я приїжджаю до Луцька, надихаюсь вашою вірою, любов’ю до храму, вашим благочестям. Апостол Павло говорив до різних Церков, які заснував, що він насолоджується їхньою вірою, отак і я радію, що наша Церква така велика». За всіма соціологічними опитуваннями, Київський Патріархат кількісно перевершує Московський, а це одне зі свідчень, що віра в Україні – міцна, підкреслив первоієрарх...

24 травня 2010 р.
Патріарх Філарет промовляє до мешканів с. Липини Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
З ОСВЯЧЕННЯ ДЗВОНІВ

Учора ввечері на Волинь прибув Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Його Першосвятительський візит розпочався відвіданням парафії Святої Трійці в с. Липини Луцького районного деканату. Святійшого владику, якого супроводжували архієпископ Луцький і Волинський Михаїл та канцлер протоієрей Микола Цап, привітали голова облдержадміністрації Борис Клімчук, голова облради Анатолій Грицюк, голова сільради Богдан Гусак, а також настоятель протоієрей Микола Цап’юк.

Первоієрарх Київського Патріархату освятив нові дзвони липинського новозбудованого храму, оглянув його і разом із численними вірянами пройшов центральною вулицею до сільради, де звернувся до присутніх з архіпастирським словом. Він зазначив: «Я дивуюся, які гарні храми будуються у нас нині в Україні. Ми повинні бути вдячні Богові, що живемо у час, коли храми не руйнують, а навпаки – будують. До того ж ще й не просто будуються, а наповнюються вщент людьми»...

24 травня 2010 р.
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Світлини Сергія Дубинки
ПОМОЛІМОСЬ ІЗ ПАТРІАРХОМ!

23–24 травня на Волині перебуватиме Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет з нагоди престольного свята Троїцького кафедрального собору.

23 травня, в День Святої Трійці, П’ятдесятницю, приблизно о 19-ій годині відвідає парафію Святої Трійці в с. Липини Луцького районного деканату, де освятить нові дзвони щойно збудованого храму; орієнтовно через півгодини священнослужителі та віряни зустрінуть Святійшого в Свято-Троїцькому соборі, після чого Патріарх відправить короткий подячний молебень з нагоди прибуття.

24 травня, в День Святого Духа, Глава нашої Церкви очолить Божественну Літургію у кафедральному соборі, яку розпочнуть о 10.00, та хресний хід навколо святині; після Богослужіння – дасть прес-конференцію. Збір представників ЗМІ в прес-службі єпархії (Градний узвіз, 1) об 11.00...

18 травня 2010 р.
11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-109
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо