Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Патріарх Філарет

МИТРОПОЛИТ І ВІКАРІЙ

Архієпископа Луцького і Волинського Михаїла піднесено до сану митрополита. Як повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату Cerkva.info, цією високою церковною нагородою владику відзначено з нагоди ювілеїв Святійшого Патріарха Філарета – 50-річчя архієрейської хіротонії та 45-ліття служіння на Київській кафедрі.


Крім цього Священний Синод призначив вікарного архієрея для нашої єпархії. Єпископом Володимир-Волинським, вікарієм Волинської єпархії, став владика Матфей (Шевчук), який до цього був керуючим Дрогобицько-Самбірською єпархією.

23 січня 2012 р.
РІЗДВЯНІ СЛУЖІННЯ
(оновлено)

7 січня, на Різдво Господа нашого Ісуса Христа, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл опівночі очолив Божественну Літургію в Замковому чоловічому монастирі Архангелів, а зранку – урочисту відправу в кафедральному соборі Святої Трійці, яку обласне державне телебачення транслювало в прямому ефірі з повтором увечері. Із владикою співслужили декан протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство, зокрема, з Бразилії, Німеччини, Парагваю. Разом із усіма радість торжества розділили місцевий римсько-католицький єпископ Маркіян Трофим’як, голова облради Володимир Войтович, голова міськради Микола Романюк...

Священнослужителі і миряни нашої єпархії побували в столиці з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України. Світлина Ігоря Сацика
У КИЄВІ

День хрещення Київської Русі-України – церковне й державне свято – багато волинян, зокрема, понад 250 священиків відзначили в столиці. 28 липня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, духовенство й миряни взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у кафедральному Володимирському соборі, хресному ході та двох молебнях: на майдані перед Святою Софією (з нагоди відзначення цього року 1000-ліття її закладання) та біля пам’ятника рівноапостольному князеві Володимиру.

02 серпня 2011 р.
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрічається з чернецтвом нашої єпархії у скиту Святого Духа Миколаївського чоловічого монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлини інформаційної служби єпархії
КОМУ БАГАТО ДАНО...

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час візиту на Волинь зустрівся з чернецтвом нашої єпархії. Це сталось у новозбудованому скиту Святого Духа Свято-Миколаївського чоловічого монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату. Сюди прибули монахи й монахині, а також послушники, з трьох чоловічих і двох жіночих обителей.

Первосвятитель, побачивши немалу як на теперішній час кількість ченців і черниць, сказав: «Приємно, що монаший чин приймають нині й старші віком, і особливо молодь». Звертаючись до чорноризців, Його Святість зазначив, що вони обрали цей нелегкий життєвий шлях, аби досягти Царства Небесного. Прийнявши  «ангельський образ», вони вже багато знають про цю вузьку стежку до Раю, про Церкву, про її вчення. «Отже, вам уже багато дано, але з вас і багато спитається. Адже ви повинні бути зразком благочестя». Спокуси обступають і в монастирях...

13 червня 2011 р.
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у ході візиту на Волинь дає коротку прес-конференцію. Світлина Леоніда Максимова
КІЛЬКА СЛІВ ДЛЯ ПРЕСИ

Сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у ході візиту на Волинь дав коротку прес-конференцію.

Представників засобів масової інформації цікавили стосунки Київського, Московського та Вселенського Патріархатів, стан інформаційного простору УПЦ КП, ставлення нашої Церкви до антихристиянських проявів у ЗМІ. Його Святість дав стислі й чіткі відповіді на ці запитання. Зокрема зазначив, що Вселенський Патріарх поки що не готовий визнати нашу автокефалію, проте це ніяк не заважає Київському Патріархатові нести свою місію. Настане час, коли Царгород більше прагнутиме цього визнання, аніж ми самі. Прийде пора і на возз’єднання Українського Православ’я. І, хоч як це парадоксально, часті візити Патріарха Кирила в Україну тільки сприяють цьому...

13 червня 2011 р.
Вихованці центру християнського виховання дітей і молоді в Луцьку вітають Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета під час храмового празника кафедрального собору Святої Трійці. Світлина Леондіа Максимова
БУДЬМО НЕПЕРЕМОЖНІ!

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмовий празник кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Під час Божественної Літургії з ним співслужили: архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, канцлер протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Ігор Швець, декани єпархії та інші священнослужителі. Радість православного торжества розділив й очільник римо-католиків нашого краю – єпископ Маркіян Трофим’як. Відправу транслювала в прямому ефірі Волинська держтелерадіокомпанія з повтором увечері.

Первоієрарх привітав волинян зі святом і виголосив проповідь про День Святого Духа. Зокрема, зазначив, що Ця Іпостась Триєдиного Бога – невидима, недосяжна, але Її дія стає видимою через нашу діяльність. Отримавши благодать Святого Духа, апостоли стали іншими: страх змінився на...

13 червня 2011 р.
Патріарх Філарет освячує хрест і місце під будівництво храму Великомучениці Катерини в Луцьку (вул. Ветеранів, 1а, біля міської лікарні). Світлина Леоніда Максимова
ПАТРІАРХ ПРИБУВ У ЛУЦЬК

На Волинь прибув Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Його першосвятительський візит розпочався відвіданням парафії Великомучениці Катерини в Луцьку (настоятель протоієрей Юрій Близнюк). Святійшого владику супроводжували архієпископ Луцький і Волинський Михаїл та канцлер протоієрей Микола Цап.

Первоієрарх Київського Патріархату освятив хрест і місце під будівництво Свято-Катерининського храму (вул. Ветеранів, 1а, біля міської лікарні) і звернувся до духовенства й мирян зі словом.

Біля брами кафедрального собору Святої Трійці Патріарха зустріли священнослужителі на чолі з деканом протоієреєм Миколою Нецькаром, голова обласної ради Володимир Войтович, міський голова Микола Романюк, багато вірян. Після молебня в соборі, Святійший владика сказав коротку проповідь...

12 червня 2011 р.
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Світлина Сергія Дубинки
ПОМОЛІМОСЬ ІЗ ПАТРІАРХОМ!

Волинська духовна консисторія запрошує на Богослужіння в Луцьку, які очолить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет з нагоди Свята Трійці, П’ятдесятниці.

12 червня, неділя: 18.30 – освячення хреста й місця під будівництво храму Великомучениці Катерини (вул. Ветеранів, 1а, біля міської лікарні); 19.00 – зустріч Святійшого владики на майдані кафедрального собору Святої Трійці, подячний молебень.

13 червня, понеділок, 9.00 – Божественна Літургія в Свято-Троїцькому соборі (відправу транслюватиме в прямому ефірі Волинська обласна державна телерадіокомпанія).

Представників засобів масової інформації, які бажають поставити запитання Первоієрарху нашої Церкви, запрошуємо прибути 13 червня о 12.00 в прес-службу єпархії (Градний узвіз, 1).

11 червня 2011 р.
Група волинян під час відзначення 11-річчя відродження Михайлівського монастиря
НА ПРОЩІ У КИЄВІ

Минулої неділі керівник паломницького центру єпархії «Осанна» Лариса Савчук з групою волинян взяла участь у відзначенні 11-річчя відродження Михайлівського монастиря. З нагоди свята в соборі відбулася Літургія, яку очолив Патріарх Філарет.

Обитель заснована 1108 року онуком князя Ярослава Мудрого київським князем Святополком Ізяславичем. Цей храм був другим за величиною в Києві після святої Софії. У ХІVстолітті весь комплекс отримує назву Михайлівський Золотоверхий. Легендарна історія величної української святині славила нашу землю до 30-х років ХХ століття, поки на зміну духовним цінностям не прийшов соцреалізм. Золотоверхі святі храми заважали зведенню урядових будівель і в 1934–1937 роках їх почали розбирати. Святі фрески поїхали в Третьяковську галерею в Москві або в Державний...

31 травня 2011 р.
Засідання Священного Синоду. Світлина з сайта Cerkva.info
ІСТОРИЧНА УХВАЛА

На черговому засіданні Священного Синоду під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета прийнято рішення з нового навчального року «реорганізувати Волинську духовну семінарію у Волинську православну богословську академію» (Журнал № 14).

Розглядаючи це питання, Синод заслухав єпископа Переяслав-Хмельницького і Бориспільського Епіфанія як голову комісії, яка 14 квітня перевіряла навчальний процес та матеріально-технічну базу семінарії і дійшла позитивного висновку.

Члени Священного Синоду також прийняли низку інших важливих рішень, зокрема, благословили відкриття чоловічого монастиря Успіння Пресвятої Богородиці в с. Сокіл Рожищанського деканату (журнал № 18) та загальноцерковне відзначення Дня Хрещення Київської Русі 27 і 28 липня цього року (журнал № 13).

16 травня 2011 р.
11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-109
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо