Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Рожищанський деканат

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (у центрі). Світлина Ігоря Сацика
Богослужіння з Первосвятителем (додано відео)

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмове свято кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку...

18 червня 2013 р. Вихованці недільної школи парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Рожище з настоятелем протоієреєм Василем Шняком та викладачем Валентиною Стариковою (у третьому ряду). Світлина інформаційної служби єпархії
Торкнулися минулого

Вихованці недільної школи парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Рожище вперше побували в паломництві до волинських святинь...

21 червня 2013 р.
21 листопада 2012 р. У храмі Архістратига Михаїла с. Рудня Рожищанського деканату. Світлина Лариси Близнюк
Хоч і малою громадою

Першу Літургію в новому храмі відправили в с. Рудня Рожищанського деканату...

30 листопада 2012 р.
Недільна школа й дзвіниця парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Рожище. Світлина Тараса Процюка
Освята і ювілей у Рожищі

У Рожищі з нагоди 20-ліття парафії освятили її дзвіницю і приміщення недільної школи...

01 листопада 2012 р.
Не забудемо про героїв

Освячено хрест і стелу на честь 33-х загиблих вояків Української повстанської армії в с. Духче Рожищанського деканату...

29 серпня 2012 р.
З користю для справи

Духовенство взяло участь у конференції «Профілактика дитячого алкоголізму в сільських громадах Волині»...

22 серпня 2012 р.
Празник у Копачівці

2 серпня, в день шанування пророка Іллі, відправили першу Божественну Літургію в однойменному тимчасовому храмі с. Копачівка Рожищенського деканату. Святкову Службу очолив декан протоієрей Василь Шняк. Із ним співслужили нещодавно призначений настоятель священик Анатолій Заремба та інше духовенство.

Виголошуючи проповідь, о. Василь висловив упевненість, що покровитель парафії – святий Ілля – допоможе громаді і вже скоро буде закладено фундамент під будівництво церкви.

06 серпня 2012 р.
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, понад 250 інших священнослужителів і багато мирян із єпархії взяли участь у хресному ході та молебні, які відбулися в Києві з нагоди свята хрещення Русі-України. Світлина інформаційної служби єпархії
Свято єднання

28 липня волиняни вже вп’яте активно відзначили День Хрещення Київської Русі-України в столиці. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, понад 250 інших священнослужителів і багато мирян із нашої єпархії взяли участь у хресному ходу, який очолив Патріарх Філарет, від кафедрального Володимирського собору до пам’ятника рівноапостольному князеві Володимиру та молебню біля нього.

Як зазначив владика Михаїл 29 липня у недільній проповіді в луцькому соборі Святої Трійці, якщо ми відзначаємо це свято разом, це означає, що воно стає загальнодержавним, в іншому випадку – то була б просто задекларована подія. Святкування Дня Хрещення – це усвідомлення самої події, акцент на нас самих, на Християнстві, підкреслив високопреосвященний.

30 липня 2012 р.
Дві ікони, які оновилися в покинутій хаті с. Берегове Рожищанського деканату
МИЛІСТЬ БОЖА

У с. Берегове Рожищанського деканату в покинутій хаті нещодавно оновилися два старі образи Ісуса Христа й Почаївської Матері Божої. Їх виявив місцевий священик, якому громада передала це помешкання для проживання. Це прості ікони, що залишились тут, відколи обійстя втратило господарів.

Згідно з процедурою, передбаченою у випадках можливого чуда на парафії, настоятель місцевого храму Апостолів Петра й Павла священик Андрій Голуб звернувся до правлячого архієрея. Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл благословив йому перенести ці образи в церкву, відправляти богослужіння і спостерігати за ними...

05 травня 2011 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує хрест на купол новоспорудженого храму Апостолів Петра й Павла в с. Берегово Рожищенського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
З БОЖОЮ ПОМІЧЧЮ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест на купол новоспорудженого храму Апостолів Петра й Павла в с. Берегово Рожищенського деканату. Із ним співслужили декан протоієрей Василь Шняк, настоятель парафії священик Андрій Голуб.

За Богослужінням владика звернувся до присутніх, зазначивши: «Недавно у декого були сумніви, чи скоро ви збудуєте храм, чи зможете його збудувати взагалі. Сьогодні ж, хоча громаді лише три роки, є вже церква й постав хрест на куполі, і для вас тут пролунала блага звістка. Нехай цей Божий дім, хрест на ньому оберігає ваше село від усяких лих і напастей».

12 квітня 2011 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-46
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо