Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Рожищанський деканат

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує місце під будівництво храму в с. Копачівка Рожищенського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
БОГ НА ПОМІЧ, КОПАЧІВЦІ!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце під будівництво храму в с. Копачівка Рожищенського деканату. До парафіян майбутньої церкви Пророка Іллі він, зокрема, сказав: «За шість років перебування на волинській кафедрі я освятив понад п’ятдесят нових Божих домів. Тільки цього року – вже шість, і то незважаючи на кризу! Навіть маленькі села, на тридцять дворів, спроможні за недовгий час звести церкву. Адже невеликий сільський храм за кількістю будматеріалів – то всього-на-всього дві сучасні хати. Не чекайте на багатого добродійника, що прийде і зведе вам церкву. Храм буде вам дорогий тоді, коли буде споруджений за ваші гроші й вашими руками. Це ви спроможні зробити. І ще не одну пару чобіт стопчете, ходячи молитися до своєї церкви. Помагай, Боже, у доброму ділі!»

04 серпня 2010 р.
Уп’яте в Рожищі напередодні Страсного тижня відбувся Страсний хресний хід
З ХРЕСТОМ СПАСИТЕЛЯ

Уп’яте в Рожищі напередодні Страсного тижня, 28 березня, відбувся Страсний хресний хід місцевого духівництва на чолі з деканом, предстоятелем парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієреєм Василем Шняком спільно з римо-католицьким духовенством.

Процесія пройшла зі стояннями (зупинками), на яких читались уривки з Євангелія. Також віручі мали змогу прикластися до хреста, в якому вмонтовано часточки саме того древа, на якому був розп’ятий Господь, та мощі перших мучеників християнських.

30 березня 2010 р.
Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
СВОЄРІДНЕ СВЯТКУВАННЯ

22 вересня 2008 р.

Храм Різдва Пресвятої Богородиці в РожищіВідзначення храмового празника парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Рожищі стало доречною нагодою, аби на місцевому рівні відсвяткувати й 1020-ліття хрещення Русі-України. 20 вересня єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новий престіл Різдво-Богородичного храму, на якому є напис, що це зроблено на честь ювілею. Божественну Літургію з владикою відслужили декан і настоятель протоієрей Василь Шняк, інші священнослужителі. До урочистої відправи долучились багато вірних, представники влади – голови райдержадміністрації Володимир Войтович, райради Андрій Музика, міськради Сергій Замлинний. Архієрей привітав рожищенців із цієї знаменною подією.

22 вересня 2008 р.
ПРОТИ ПИЯЦТВА – СПІЛЬНО

25 червня 2008 р.

Минулої неділі в Рожищі відбулась міжконфесійна акція, спрямована на подолання тяжкого зла, що опанувало українське суспільство, – пияцтва. На майдані Незалежності представники баптистської церкви провели демонстрацію кінофільму «Правда про алкоголь», створеного Волинським благодійним фондом «Переображення». Окрім протестантів, в акції взяли участь православні Київського Патріархату. Декан протоієрей Василь Шняк у проповіді закликав християн ставитися до хмільного, як навчає Слово Боже. А на час Петрівки, що наставала наступного дня, відмовитися від «вина», од якого, як сказано в Писанні, буває розпуста.

25 червня 2008 р.
ЩОБ НЕ ЗАБУЛИ

31 березня 2008 р.

Навесні 1946 року в селі Кроватка Рожищанського району сталася трагедія: кількох воїнів Української Повстанської Армії оточив загін НКВД і наші хлопці загинули. Минуло багато десятиліть, але в народній пам’яті не затерлася не тільки сама трагедія, а й місце її. Тож нещодавно на прохання селян і з нагоди перебування в районі народного депутата України Івана Зайця декан протоієрей Василь Шняк у присутності членів Братства вояків УПА освятив хрест, аби за наших бійців тут вічно лунала молитва.

31 березня 2008 р.
Є ВІРА, ХРЕСТ, ТО БУДЕ Й ЦЕРКВА

21 березня 2008 р.

Під час освячення хреста на місці майбутнього храму Рівноапостольної княгині Ольги в с. Залісці Рожищенського деканату. Світлина надана редакцією районної газети «Наш край»Не так давно ми повідомляли про те, що в Залісцях Рожищенського деканату освячено тимчасовий храм, де вже правляться служби. І ось ще одна добра новина з того села. Єпископ Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні декана протоієрея Василя Шняка, настоятеля парафії протоієрея Богдана Старовського та інших священнослужителів освятив місце, де буде зведено постійний храм Рівноапостольної княгині Ольги. Зійшлися селяни, прибула заступниця голови районної ради Ганна Савіцька-Пасельська. Владика виголосив проповідь про важливість зведення храму й висловив переконання, що недалекий той час, коли новий дім Божий золотитиметься куполами у Залісцях.

21 березня 2008 р.
РІДНИЙ ДО ЩЕМУ

13 жовтня 2007 р.

Хресна хода навколо церкви Апостола Йоана Богослова в с. Уляники Рожищенського деканату. Світлина Володимира МолявчикаУ день молитовного спомину апостола і євангеліста Йоана Богослова, єпископ Луцький і Волинський Михаїл прибув до села Уляники Рожищенського деканату, аби відзначити й престольне свято, і невеликий ювілей: десять років тому освячено цей храм. Тоді ж у ньому митрополит Яків (Панчук) висвятив на диякона Тимофія Зінкевича – теперішнього владику Михаїла. Тож і для парафіян, і для архієрея цей Божий дім – рідний, з ним пов’язані теплі спогади.

Під час Божественної Літургії, яку разом із єпископом відправили декан протоієрей Василь Шняк та інші священнослужителі, владика нагородив золотим наперсним хрестом настоятеля парафії священика Мирона Цюпу, а отців Андрія Голуба, Артема Кованського і Тараса Свистовича – камилавкою. У проповіді преосвященний наголосив на важливості...

13 жовтня 2007 р.
У РУДНІ БУДЕ ХРАМ

20 вересня 2007 р.

Єпископ Михаїл освятив у с. Рудня місце під храм. Світлина Віталія СарапінаУ селі Рудня Рожищенського деканату єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце під храм. З ним співслужили декан протоієрей Василь Шняк, настоятель парафії священик Тарас Свистович та інші місцеві священнослужителі. У проповіді владика зазначив, що церква у селі є свідченням віри його мешканців (можливо, не на одне століття), а її зведення має перетворитися на громадську будову, на ще одне свідчення християнського рвіння односельчан.

Із мешканцями Рудні молилися депутати обласної ради Віктор Кобринчук, районої ради Микола Вавренчук і Олександр Ткачук, представники політичних організацій.

20 вересня 2007 р.
РОЖИЩЕНСЬКИЙ ДЕКАНАТ ЗМІЦНЮЄТЬСЯ

17 вересня 2007 р.

Слово «деканат» по-латині означає «те, що об’єднує десяток». Проте не всі деканати (благочиння) Волинської єпархії в буквальному розумінні налічують десять і більше парафій. А ось Рожищенський уже має саме таку кількість громад. Як повідомив єпархіальній прес-службі декан протоієрей Василь Шняк, дев’ятою громадою стала парафія с. Залісся, а десятою – с. Сокіл. Збільшуєтся і кількість храмових новобудов. Нещодавно з благословення єпископа Луцького і Волинського Михаїла о. Василь і місцеві священнослужителі освятили місце під церкву в с. Тростянка, а днями – в Заліссі освятили як тимчасовий храм актовий зал колишньої колгоспної контори.

17 вересня 2007 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-46
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо