Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Молитва на крові

22 червня 2013 р.

Сьогодні в обласному центрі молитовно вшанували українських патріотів, яких більшовики розстріляли в Луцькій тюрмі 1941 року. Відбувся хресний хід від кафедрального собору Святої Трійці до Замкового чоловічого монастиря Архангелів (це саме та колишня в’язниця). Тут перед плитами зі списками загиблих відслужено заупокійну літію.

Молитву очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. У богослужінні взяли участь єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, місцеве духовенство й чернецтво, викладачі і студенти Волинської православної богословської академії, народний депутат України Анатолій Вітів, представники обласної та міської влади, громадськості.

«Правду нікуди не подіти, правда завжди залишається правдою, якою б вона не була. І ми, знаючи цю правду, приходимо, щоб помолитись на цьому місці, надихнутись від тих, хто тут загинув із великою любов’ю до своєї землі, родини, держави, про яку вони мріяли», – сказав митрополит. Поставивши питання: «Що кожен із нас зробив для України, Церкви та віри?» – архіпастир закликав до труду і самовдосконалення. «Скажімо: я завтра беру інструмент і працюю – обробляю землю, будую, творю, виражаючи Богові свої добрі справи. Тому що Господь говорить: від діл своїх оправдаєшся і від діл своїх осудишся».

Цього ж дня у Володимирі, де сталася така ж трагедія, хресна хода пройшла вулицями міста від собору Різдва Христового до обеліска слави і пам’ятника жертвам тоталітарного режиму.

Молитву за спокій душ невинно загиблих українців піднесли священики на чолі з помічником декана протоієреєм Ігорем Бігуном. У своєму слові душпастир підкреслив необхідність молитви за померлих і пам’яті про ті події, щоб не допустити подібного в майбутньому.

22 червня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо