Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Несімо Христа в Європу!

14 жовтня 2013 р. Молитва за Україну та за успішне підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом на Київському Майдані Луцька. Світлина інформаційної служби єпархії

14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, в Луцьку відбувся хресний хід і молитва за Україну й успішне підписання угоди про асоціацію нашої держави з Євросоюзом.

Урочиста процесія під проводом канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа упройшла від кафедрального храму Святої Трійці до Київського майдану. В шесті взяли участь декан протоієрей Микола Нецькар і духовенство собору, священнослужителі Луцького міського деканату, викладачі й студенти Волинської православної богословської академії, миряни, серед яких – депутати міськради, представники політичних партій та громадських організацій. Дорогою покладали квіти до пам’ятників Лесі Українці, Тарасові Шевченку.

На майдані перед облдержадміністрацією й облрадою, біля каплиці, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень. До молитви долучилися греко-католицький єпископ Йосафат-Олег із духовенством і вірними, голова ОДА Борис Клімчук, голова облради Володимир Войтович, народний депутат України Анатолій Вітів, міський голова Микола Романюк, інші представники місцевої влади.

Мета цього богослужіння, ініціатором якого є владика Михаїл, – духовна підтримка євроінтеграційних кроків керівництва країни, спрямованих на благо української нації.

Звертаючись до присутніх, архієрей зазначив: «Ми прийшли сюди помолитися, щоб показати єдність у наших спільних прагненнях... Сьогодні сповнюється те, про що мріяли наші прадіди, – бути однією європейською родиною. Для когось – це острах: що буде далі? Відповідь одна: ми з Богом! Ми віримо в те, що Господь нам буде допомагати в усіх важких хвилинах. Як віруючі люди ми несемо Христа в Європу, бо там вже дуже мало залишилося віри… Напевно, Господь і готує Своїм промислом, щоб нова, українська кров, влившись у європейську спільноту, додала їм віри».

Після вітального слова Б. Клімчука митрополит Михаїл зачитав Звернення Церков і релігійних організацій до українського народу. В документі зазначено, що від давніх часів українці були частиною європейського цивілізаційного простору. У зв’язку з Європою, її духовною, культурною, освітньою, правовою традицією будувалося наше суспільне і державне життя. «Цей вибір не є і не може вважатися протиставленням України нашому історичному сусіду – Росії. Адже її державність, історія та культура теж тісно пов’язані з Європою».

На завершення богослужіння владика подарував освячені прапори Євросоюзу Борисові Клімчуку, Володимирові Войтовичу, Анатолію Вітіву та Миколі Романюку. Всі заспівали молитву «Боже великий, єдиний» і Державний Гімн України.

Ще одне знамено було піднято високопреосвященним й очільниками місцевої влади на флагштоку біля головної адміністративної будівлі області поруч зі стягами України й Волині.

15 жовтня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо