Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Пам’ятаючи, жити!

10 листопада 2013 р. Панахида на луцькому міському Меморіалі Слави. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл на запрошення ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина» освятив реконструйований пам’ятник знищеним та депортованим у 1944–1951 рр. українцям Забужжя, установлений на Меморіалі слави обласного центру. Його доповнено стелами із переліком спалених польськими шовіністами сіл та Холмським образом Богородиці з Дитятком.

Також владика, декан обласного центру протоієрей Михайло Онищук, інше місцеве духовенство відслужили тут панахиду. До молитви долучилися представники обласної та міської влади, голова «Холмщини» Микола Онуфрійчук, інші представники громадськості, автори пам’ятника Андрош Бідзіля та Дмитро Потапчук.

Архіпастир закликав присутніх не лише сумувати: «На цьому місці, надихаючись, ми будемо не тільки скорбіти, але й радіти, бо знаємо, де наша земля, де наша Батьківщина, якого ми роду-племені». Ми повинні йти далі по життю, саме пам’ятаючи ті страждання, “щоб вони не були марними. Щоб не просто приходили і казали – біда. А щоб пам’ятали – і жили!».

13 листопада 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо