Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Дякуймо за дар життя

8 грудня 2013 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вручає благословенну грамоту протоієрею Роману Яніву. Світлина інформаційної служби єпархії.

В неділю митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Літургію в храмі Святителя Миколая Чудотворця у Горохові з нагоди 45-річчя настоятеля парафії протоієрея Романа Яніва.

Окрім настоятеля, із владикою служили декан протоієрей Андрій Сидор, інше духовенство – місцеве та з Володимира.

У проповіді високопреосвященний зупинився на євангельському читанні про зцілення Спасителем скорченої жінки, де Ісус Христос викрив лицемірство начальника синагоги словами: «лицеміре, чи не відв’язує кожний з вас у суботу вола свого або осла від ясел і не веде напувати?». Архієрей подав таке тлумачення цього уривка: «Ми не завжди провідуємо близьких і рідних, навіть батьків своїх, а от пса, з яким живемо в квартирі, вигулюємо щодня». Також, згадуючи прочитану притчу, закликав дякувати Богу за дар життя, «просити благословення пізнавати цей світ, пізнавши самого себе, вивчити самого себе і дбати про самого себе». Навівши за приклад вислів Серафима Саровського, сказав: «Дбай про себе, і, дбаючи про себе, ти будеш показувати приклад, як інші повинні дбати самі про себе. Це і буде любов’ю до ближнього».

На завершення митрополит вручив о. Романові благословенну грамоту та медаль Святого апостола Андрія Первозваного за 20 років праці в Київському Патріархаті. До вітань долучились голова райради Леонід Андрійчук, голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Валентин Скуба, вихованці місцевих сільськогосподарського коледжу та загальноосвітніх шкіл.

10 грудня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо