Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Нелегко, але постала!

Учора митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Успіння Пресвятої Богородиці в с. Гайове Ківерецького деканату. Церкви тут ніколи не було. Та й це будівництво – каже настоятель парафії священик Олег Чвир – не давалося легко, бо сім років минуло, перш ніж постав Божий дім.

Під час освячення та за Літургією з владикою служили декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель, інше місцеве духовенство. До свята долучилося чимало мирян, зокрема, директор школи Світлана Степанюк, директор дитсадка Лариса Ґедзь.

У проповіді архіпастиря ішлося про значення дому Господнього в житті людини. Християнин поспішає до храму, адже в ньому почує Слово Боже, проповідь священика, адже в ньому діє благодать Святого Духа, наголосив високопреосвященний. Все це приводить нас до життя з Богом.

На завершення урочистої Відправи за вклад у спорудження храму митрополичими благословенними грамотами нагороджено старосту Степана Комарицю, Ларису Ґедзь, Тетяну Бичок, Ірину Ковальчук, Ярослава Бичка, Ольгу Лісну.

16 грудня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо