Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«Моли Бога за нас»

У Ковельському районному деканаті відбулися богослужіння перед іконою великомучениці Варвари з частинкою її мощей. З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла 9–17 грудня образ святої, який постійно перебуває в Свято-Пантелеймонівському храмі селища Люблинець, побував в десяти інших парафіях деканату.

Духовенство відправляло акафісти, молебні в храмах: 9 грудня – Великомученика Юрія Переможця с. Дубове та Преподобного Симеона Стовпника с. Облапи, 10 грудня – Святого апостола Іоана Богослова с. Озерне, 11 грудня – Різдва Пресвятої Богородиці с. Кричевичі, 12 грудня – Покрови Пресвятої Богородиці с. Зелена, 13 грудня – Святої Трійці с. Уховецьк, 14 грудня – Архістратига Божого Михаїла с. Воля Ковельська, 15 грудня – Різдва Пресвятої Богородиці с. Білашів, 16 грудня – Різдва Пресвятої Богородиці с. Білин, 17 грудня – Святителя Миколая Чудотворця с. Колодяжне.

17 грудня ікона повернулася в люблинецьку церкву, де провели завершальний акафіст. Попросити заступництва у св. Варвари прийшло чимало вірян, серед них директор місцевої школи Галина Зейко. Читали молитви на розспів, що лунає в Патріаршому соборі Рівноапостольного великого князя Володимира, де знаходяться цілісні мощі великомучениці Варвари, зазначив настоятель священик Матвій Олійник.

Варвара – дочка знатного язичника Діоспора з фінікійського міста Ізіоль (ІІІ–IV ст.). Батько всіляко оберігав її від впливу Християнства, проте вона стала усвідомлювати, що Творець всесвіту – єдиний, і чим далі, тим більше переймалася цією вірою. Відмовилась виходити заміж (тоді була традиція дуже раннього заміжжя), та прийняла Хрещення. Коли батько довідався про це, побив дочку і зачинив у кімнаті. Але Варвара свого рішення не змінювала. Тоді він зрікся її й повів до начальника управи, аби той знущався з неї, як завгодно. Проте після катувань сам Христос з’явився у в’язницю до Варвари і зцілив рани. Це здивувало мучителя, і він попросив її принести жертву богам за уздоровлення. Та вона відповіла: «Не твої боги мене зцілили, а Ісус! Йому і віддам я жертву». Варвару піддали ще більшим тортурам, після чого відрубали голову. Того ж дня Діоскор та начальник управи загинули від блискавки під час грози. Це сталося 306 року після Різдва Христового.

20 грудня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо