Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

«Господи, допоможи і врозуми!»

18 лютого 2014 р. Молебень за Україну на луцькому євромайдані. Очолює митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії.

Сьогодні пізно ввечері на сцені євромайдану Луцька відправили молебень за Україну у зв’язку з загостренням суспільно-політичної ситуації в країні, відновленням кривавих сутичок у Києві.

Відправу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із владикою молились декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, декан обласного центру протоієрей Михайло Онищук, ректор Волинської православної богословської академії (ВПБА) священик Володимир Вакін, інші місцеві священнослужителі, студенти ВПБА, активісти євромайдану.

Богослужіння завершилося многоліттям та молитвою «Боже Великий, Єдиний». Після цього високопреосвященний звернувся до присутніх зі словом.

«Слава Ісусу Христу! Я звертаюся сьогодні до вас і звертаюся до Бога: „Господи, врозуми й допоможи усім нам в цей нелегкий час робити правильні кроки, робити виважені кроки – кроки чоловіколюбства! Нехай зникне ненависть, хай торжествує любов, любов до ближнього, любов до України“.

Ми хвилюємось за своє майбутнє, ми переживаємо за те, що відбувається в Києві, тому що ми любимо свою землю, тому що ми любимо свій край.

Милосердний Господь, Який через Своє чоловіколюбство прийшов у цей світ, любов’ю переміг зло, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував. Лише любов переможе все. Не ненависть, а любов! Про це треба пам’ятати, які б гарячі голови в нас не були. Лише добром і любов’ю ми переможемо. Пам’ятайте євангельські істини – це не я сказав.

Тому сьогодні оголошую строгий піст для всіх. Оголошую цілодобову молитву, щоб Бог управив нашими вчинками, щоб Бог управив нашим майбутнім – щасливим майбутнім усіх. Щоб усі залишилися живі, щоб не було скалічених, щоб ми один одного чули, почули нарешті один одного.

Хай милосердний Господь сьогодні чує нашу молитву, з якою ми будемо звертатися до Нього, хай благословить усіх нас, благословить щасливим майбутнім нас, наших дітей, онуків, нашу державу.

Хай Боже благословення буде з усіма вами. Я закликаю всіх до миру і спокою – і громадян міста, і силовиків, і всіх тих, хто наділений владою. Почуймо один одного і обійдімося без радикальних дій.

Є народне прислів’я: „Ранок мудріший, ніж вечір“. На ранок ми скажемо, що будемо робити, але ніч хай буде спокійною.

Виявляйте тих, хто провокує до агресивних дій, не дозволяйте гніву своєму перемогти ваше серце! Не дозволяйте! Легко запалити сірник, легко запалити вогнище, але дуже важко його гасити. Легко зробити прикрість ближньому своєму, образити, але важко примиритися. Ми з легкістю при зустрічі кажем один одному погані слова, але скільки часу проходить, поки ти скажеш: „вибач“. Чи не так? Так.

Тому тільки терпінням, любов’ю це переможемо. Я вірю! Я вірю в те, що перемога буде за Україною, перемога буде за вами. Тому що ми стоїмо на боці правди і найважливе – боротися за правду, й чути її, і жити згідно з нею.

Тому я закликаю на всіх вас Боже благословення, закликаю до миру, до порядку, а найголовніше – до щирої молитви, щоб Господь дав розуму, мудрості і сили перемогти сили зла. Хай торжествує добро і хай торжествує любов між усіма українцями.

Слава Ісусу Христу! Слава Україні!».

18 лютого 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо