Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

На форумі музейників

Єпископ Володимир-Волинський Матфей та проректор із науково-дослідницької роботи Волинської православної богословської академії (ВПБА) священик Ярослав Черенюк із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла взяли участь у V Всеукраїнській науковій історико-краєзнавчій конференції «Волинський музей: історія і сучасність», присвяченій 85-річчю обласного краєзнавчого музею та Міжнародному дню музеїв.

Вікарій єпархії благословив початок заходу й виголосив слово про духовність. Підкреслив, що вона, зокрема, є поєднанням молитви до Бога та розвитком людини у вивченні мистецтва, музейної справи.

До наукового збірника матеріалів конференції, у якому вміщено понад 80 статей, увійшла доповідь «Митрополит Анатолій (Дублянський) – видатний ієрарх УАПЦ» студента ВПБА Владислава Фульмеса.

Як зазначено на сайті Volyn-museum.at.ua, основним завданням цього проекту, започаткованого у 1994 році, є узагальнення досвіду провідних науково-дослідницьких профільних організацій, музейних та освітніх установ для вирішення нагальних проблем збереження, дослідження та реставрації пам’яток, привернути увагу вчених та громадськості до проблем музею, узагальнити досвід вивчення теорії і практики музейної справи на Волині й Україні. Волинський краєзнавчий музей є визнаним науково-дослідницьким центром у вивченні, збереженні й популяризації історико-культурної спадщини Волині.

У конференції зголосилися взяти участь понад 90 вчених, істориків, краєзнавців, музейних працівників та реставраторів з України і Білорусі.

19 травня 2014 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо