Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Станемо іншими

1 вересня 2014 р., луцький кафедральний собор Святої Трійці. Похорон військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади Романа Лучука та Юрія Оніщука, які загинули в зоні АТО на Сході України

Учора в кафедральному соборі Святої Трійці відправили чин похорону Романа Лучука та Юрія Оніщука – військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, які загинули в зоні АТО.

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з ним служили декан обласного центру протоієрей Михайло Онищук, інше місцеве духовенство.

Їхнє життя обірвалося «по наших з вами гріхах і по нашій з вами недалекоглядності. Усвідомити це потрібно і змінитися! Змінитися самим, щоби не посвячувати нашому отверезінню все найкраще», – сказав високопреосвященний.

Також владика закликав: «Ми даєм собі обіцянку, знаходячись у цьому храмі: станемо іншими, бо не хочемо, щоб більше гинули хлопці. Ми будем дружніші, однодумніші, одностайніші, не буде ворожнечі, не буде протистояння – ні в сім'ї, ні в місті, ні в області, ні в Україні. Ми будемо чути один одного, розуміти один одного, любити один одного. А коли треба, і терпіти один одного. Ось до цієї єдності спонукають нас ці хлопці».

Після відправи відбулось громадське прощання із героями на Театральному майдані. Їх проводили в останню путь перший заступник голови облради Олександр Пирожик, міський голова Микола Романюк, рідні та близькі, бойові побратими і громадськість. Поховали загиблих на алеї слави міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

Роман Лучук – 20-річний неодружений лучанин, випускник ЗОШ № 19. Працював у міській філії ПАТ «Волиньобленерго».

Юрій Оніщук – 24-річний лучанин, випускник ЗОШ № 15. Закінчив Вище професійне училище будівництва та архітектури. Неодружений.

02 вересня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо