Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Митрополит Михаїл освятив храм у Береговому Рожищанського деканату

13 липня 2015 р. Церква Апостолів Петра і Павла в с. Берегове Рожищанського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

Це сталося 13 липня, на свято Собору 12-ти апостолів та вшанування Волинської ікони Божої Матері.

З владикою молилися декан протоієрей Василь Шняк, настоятель цієї парафії Первоверховних апостолів Петра і Павла священик Андрій Голуб (під час Відправи архієрей підніс його у сан протоієрея), духовенство місцевого та Луцького районного деканатів, а також зі Львівщини.

У проповіді високопреосвященний сказав: «Сьогодні наші труди і пожертви увінчалися хрестом на куполі, нашою Літургією з освяченням престолу. Ваше життя має бути навколо храму... Є церква – буде жити село. Хвилює те, що відбувається в нашій державі. Але нехай нас не лякає майбутнє, тому що з нами Бог».

Отець Андрій подякував усім жертводавцям, серед яких – Патріарх Філарет, митрополит Михаїл, тернопільська газова фірма «Професіонал», вихідці з цього і навколишніх сіл. Божий дім збудовано руками самих парафіян, тож панотець висловив подяку і всій громаді.

Її в цьому невеличкому селі, де раніше ніколи не було церкви, засновано 2005 року. Вірні збиралися на Богослужіння в тимчасовому приміщенні, обладнаному в колишній крамниці. 20 липня 2006-го тоді єпископ Михаїл відправив тут чин заснування храму й поставлення хреста, освятив наріжний камінь. Відтоді тривало зведення святині (головний архітектор Віктор Галущук).

15 липня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо