Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

У Будятичах освятили пам’ятний знак князю Володимиру та провели урочисту академію (уточнено)

21 серпня 2015 р. Освята пам’ятного знака Рівноапостольному князю Володимиру в с. Будятичі Іваничівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії.

До 1000-ліття упокоєння рівноапостольного великого князя у с. Будятичі Нововолинського деканату (Іваничівський р-н) – його ймовірній малій батьківщині – освячено пам’ятний знак. Пізніше відбулася урочиста академія на тему «Великий князь Володимир Святий: велич, непідвладна часові».

Очолив богослужіння на території Нововолинського вищого професійного училища митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Учасниками молитви зокрема також були: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес, іваничівський протоієрей Ярослав Мельничук, володимирський міський протоієрей Юрій Пилипець, районний протоієрей Євген Шевчук, локачинський протоієрей Ігор Дружинець, інше місцеве духовенство, міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, науковці, громадськість.

У слові владика, наголошуючи, що ми є земляками і нащадками святого князя, закликав до вдячності за добрі справи. У рівноапостольного є різні сторінки в біографії, – зазначив високопреосвященний, – али ми його пам’ятаємо за добрі вчинки щодо поширення Христової віри на Київській Русі. При цьому він провів паралель із сьогоденням, закликаючи до вдячності сучасним державним мужам різного рівня за їхні добрі вчинки, бо в людській пам’яті залишаються саме вони.

В урочистому заході в актовій залі училища окрім владики та о. Стефана взяли участь: автор гіпотези про народження князя Володимира в Будятичах викладач Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Диба, викладач Волинської православної богословської академії та професор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Михайло Кучинко, директор Волинського обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк, чимало інших науковців.

24 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо