Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Чернецтво

СЕНС ЖИТТЯ – ЛЮБОВ ДО БОГА
«Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, і візьме хрест свій, і за Мною йде!» (Мк. 8, 34)

Монахиня Марія (Ігнатенко),
настоятелька Володимирського жіночого монастиря Різдва Христового

Монахиня Марія (Ігнатенко), настоятелька Володимирського жіночого монастиря Різдва Христового, біля своєї обителіЗ ранніх часів Християнства знаходили ці святі слова відгук у багатьох спраглих серцях і спонукали подвижника кидати все і йти в пустині та монастирі й заради великої любові до Христа проводити аскетичне життя, і ставали вони «земними ангелами, справа яких є милість, мир і жертва хваління» (Нил Сорський).

 Виснажуючи свої тіла вони все більше підносилися до небесного і проливали щирі, слізні моління за Церкву, Батьківщину, живих і померлих. І по їх молитвах Бог милує цей світ. Милує Бог і нашу багатостраждальну неньку – Україну. Потихеньку постають храми малі і величні, де служба лине знайома з матусиної колискової, українською мовою, і, наче запашні пахощі, підноситься до Престолу Всевишньго.

У старовинному місті Володимирі-Волинському, в самому центрі, заховавшись за розлогі верби, стоїть величний кафедральний собор Різдва Христового і маленький жіночий монастир.

Монастриська капличкаКомплекс збудований ще 1755 року. Собор з 1992 року стає українським і з самого заснування незалежної української держави тут підносяться молитви за її утвердження. Налагоджене і величне щоден­не Богослужіння, створено два хори, а тепер ще й утверджується монастир, якому вже три роки. Велика двоповерхова будівля ще потребує реставрації, але частина при­міщень вже відремонтована. Є затишні келії з куполоподібними склепіннями, простора світла трапезна і чудовий іконостас. Тут моляться монахині, священики служать акафісти, люди підносять свої тривоги й подяки і всі разом звертаємося до Бога про рідну неньку-Україну.

Чернече життя – доля небагатьох обраних, які мають покликання, тобто непереборне внутрішнє прагнення до чернецтва, щоб цілковито присвятити себе служінню Богу.

Якщо Ваша душа прагне до чернецтва і любові Божої, а Ви ще вагаєтесь, або сенс Вашого життя не знайдений, завітайте в нашу обитель хто як гість, а хто, можливо, насельницею, поживіть і знайдете мир душам Вашим. У монастирях є місце людям і різного віку, і різного покликання. Хтось, побувавши у нас, знайде собі розраду і поїде, а для когось монастир Різдва Христового може стати тим оазисом спасіння серед бурхливого світу і допомогти через піст, молитву, посильну працю і любов досягнути омріяного кожним християнином Царства Небесного, і безконечно насолоджуватись Славою Божою!

Волин. єпарх. відом.– 2006.– № 1 (14)

29 січня 2006 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо