Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Чернеча аптечка

Сухоти (туберкульоз легень)

Сухоти (туберкульоз легень)
Підготував Андрій ГНАТЮК

Поради за книгою «Повна енциклопедія православної монастирської медицини» базуються на методах лікування, що здавна побутують в обителях. Усі рецепти – досвід ченців-лікарів – вельми прості й звичні. Однак закликаємо не займатися самолікуванням, адже будь-який дар природи по-різному діє на кожен організм. Перш ніж приймати той чи інший засіб, проконсультуйтеся з лікарем.

«Еліксир життя» – перевірений засіб, який підвищує тонус і зміцнює життєві сили організму. Змішати по склянці соку моркви, буряку, хрону (натерти 1 склянку коріння хрону, залити 200 мл горілки на добу, а потім віджати сік). Суміш змішати з 2 склянками волоських горіхів та родзинок, пропущених через м’ясорубку, додати 1 склянку меду і два дрібно порізаних лимони. Усе перемішати, злити в посуд зі щільною кришкою. Зберігати в холодильнику. Перші два дні з’їдати по 1 чайній ложці, потім по 1 столовій ложці тричі на день за 1 год до їди чи через 2 год після їди. Курс лікування – 2 місяці. Повторити через 

20 днів. 

Цей засіб застосовують не тільки для лікування туберкульозу, але і для підтримки ослаблених хворих, для запобігання атеросклерозу й онкозахворювань. 

Кукурудзяні приймочки змішати з льодяниковим цукром у співвідношенні 1:1. Залити окропом, настояти 30 хв. Пити замість чаю. Курс лікування – 10 днів, після 10-денної перерви повторити. Упродовж року провести 

5 курсів.

Узяти 280 г липового меду, чверть склянки коньяку, 10 лимонів, 6 яєць із білою шкаралупою. Яйця покласти в банку, віджати туди сік лимонів. Банку поставити в прохолодне, сухе й темне місце, накрити марлею й обгорнути темним папером. Настоювати 6-7 днів, до повного розчинення шкаралупи. Потім підігріти мед настільки, щоб він міг текти, дати охолонути й додати його в банку, влити коньяк. Ліки зберігати у темній пляшці в сухому прохолодному місці. А вживати по 1 столовій ложці 3 рази на день.

23 вересня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо